Μητσοτάκης: Μετέφερε στον Κουλέμπα τη στήριξη της Ελλάδας στην προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Μητσοτάκης: Μετέφερε στον Κουλέμπα τη στήριξη της Ελλάδας στην προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Ελλάδα - Ο Κουλέμπα ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τα φορτία ουκρανικών σιτηρών και αγροτικών προϊόντων

mitsotakis-kuleba
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο στην ανατολική Ουκρανία, ειδικά στο Ντονμπάς. Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία. Ο κ. Κουλέμπα ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα φορτία ουκρανικών σιτηρών και αγροτικών προϊόντων που, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν μέσω της Μαύρης Θάλασσας.
mitsotakis_oikonomiko_forum__2_
 

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα τη στήριξη της Ελλάδας προς την ενταξιακή προοπτική της Ουκρανίας στην ΕΕ. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός έλαβε μέρος σε πρόγευμα εργασίας με αντικείμενο τα Δυτικά Βαλκάνια.
mitsotakis_oikonomiko_forum__4_
Κλείσιμο
 

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντρίταν Αμπάζοβιτς, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Στέβο Πεντρόφσκι και ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι, επισημάνθηκε η σημασία της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μεγάλη παγκόσμια αναταραχή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
mitsotakis_oikonomiko_forum__1_
 

Τονίστηκε παράλληλα η σημασία του σταθερού και ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού των Βαλκανίων, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ακόμα σημαντικότερο ρόλο χάρη στην ανάπτυξη κομβικών υποδομών για την υποδοχή και προώθηση ενεργειακών φορτίων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευλογιά των πιθήκων: Πόσο μολυσματική είναι, ποιοι θα εμβολιάζονται

Μακελειό σε σχολείο στο Τέξας: Μυστήριο με τα κίνητρα του έφηβου που σκότωσε 19 παιδιά και 2 ενήλικους

Αγωνία για την εξαφάνιση του 6χρονου στην Κηφισιά - «Άγνωστος με κουκούλα τον άρπαξε από το σπίτι του»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης