Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος αξιωματικός βιντεοσκόπησε το πεδίο των μαχών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος αξιωματικός βιντεοσκόπησε το πεδίο των μαχών

Τη φρίκη του πολέμου αλλά και τη χαοτική στρατιωτική προσέγγιση των ρωσικών δυνάμεων έχει καταγράψει με το κινητό του σε βίντεο Ρώσος αξιωματικός που συνελήφθη από τους Ουκρανούς

rwsos-video-maxi
Βίντεο Ρώσου αξιωματικού τεθωρακισμένων, που συνελήφθη από τους Ουκρανούς, αποκαλύπτει την σκληρότητα αλλά και την χαοτική στρατιωτική προσέγγιση των ρωσικών δυνάμεων ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, o 23χρονος Γιούρι Σαλάεφ αψήφησε τις εντολές του Κρεμλίνου να μην χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο βιντεοσκοπώντας τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Αυτό είναι σπάνιο αφού το 95% των εισβολέων δεν παίρνουν μαζί τους τα κινητά τους », υποστηρίζει από την πλευρά του ο Άντον Γκερασένκο, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών του Κιέβου και προσθέτει: «Και αν το κάνουν, πολύ λίγοι από αυτούς έχουν smartphone, καθώς οι περισσότεροι προέρχονται από φτωχές περιοχές της Ρωσίας.




Πάντως, το βίντεο του Σαλάεφ αποκαλύπτει την αναποτελεσματική στρατιωτική προσέγγιση των ρωσικών δυνάμεων εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία, όπως εξηγεί ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Στο βίντεο του Ρώσου, όπως φαίνεται, το όπλο του μπλοκάρει, το όχημά του εξερράγη και μία επιδρομή σε ουκρανική στρατιωτική βάση δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ο Ρώσος αξιωματικός τεθωρακισμένων υποστηρίζει μάλιστα ότι στρατιώτες γίνονται «κομμάτια κρέατος» και «κιμάς» πολεμώντας στην πρώτη γραμμή.

Ο 23χρονος Σαλάεφ συνελήφθη στο Ντονμπάς αφότου πολέμησε επί ένα μήνα στην Ουκρανία. Οι αρχές της πολύπαθης χώρας εντόπισαν την ταινία που ετοίμαζε για την ρωσική εισβολή με τη βοήθεια του κινητού του τηλεφώνου.

Κλείσιμο
Ο Ρώσος υπολοχαγός που εκπαιδεύτηκε στην ανώτατη στρατιωτική ακαδημία της Μόσχας και βρισκόταν στην Τσετσενία πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει τραβήξει βίντεο τα κατεστραμμένα σπίτια και τα ερείπια στην Ουκρανία , ότι απέμεινε από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Μέσω του κινητού του, οι ουκρανικές αρχές είχαν πρόσβαση σε γραπτά μηνύματα που είχε ανταλλάξει με 172 στρατιώτες οι οποίοι συμμετείχαν στην εισβολή.

Στα μηνύματά τους εξέφραζαν την απογοήτευσή τους για τις μεγάλες απώλειες, την οργή με τον παλαιωμένο εξοπλισμό, τα περιστατικά άρνησης στρατιωτών να πολεμήσουν και την αποστολή ανεπαρκώς εξοπλισμένων στρατευμάτων στη μάχη.

Για παράδειγμα, τρεις ημέρες αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ένας στρατιώτης υποστηρίζει ότι υπήρχαν τρία φορτηγά γεμάτα με πτώματα από πέντε διμοιρίες.

«Αυτό είναι αλήθεια», λέει ένας άλλος νεοσύλλεκτος και προσθέτει: «Πολλοί μόλις έφυγαν». 

Ένας άλλος απελπισμένος στρατιώτης λέει ότι είναι ο μόνος αξιωματικός που βρίσκεται εν ζωή στο Χάρκοβο, τη δεύτερη πόλη της Ουκρανίας που δέχτηκε επίθεση από την έναρξη του πολέμου και επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα αφού η Ουκρανία απώθησε τις ρωσικές δυνάμεις πριν από ένα δεκαπενθήμερο.

«Κινδυνεύω, είμαι πληγωμένος», γράφει, καλώντας σε βοήθεια. Η τύχη του δεν είναι γνωστή... 





Ειδήσεις σήμερα:

Μπαίνει «φρένο» στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος: Πώς θα λειτουργήσει ο μηχανισμός με το πλαφόν και τις επιδοτήσεις

Κώστας Καραμανλής: Σχέδιο με 4 + 4 κινήσεις για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού της Αθήνας

Η Ναόμι Κάμπελ εμφανίστηκε στις Κάννες με φόρεμα χωρίς σουτιέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης