Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατιώτης απαθανατίζει την κόλαση του Αζοφστάλ λίγο πριν αιχμαλωτιστεί από τους Ρώσους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατιώτης απαθανατίζει την κόλαση του Αζοφστάλ λίγο πριν αιχμαλωτιστεί από τους Ρώσους

Η φρίκη στην εγκατάσταση χαλυβουργίας  προτού ανακοινωθεί η κατάληψη από τους Ρώσους - Στιγμιότυπα από τη ζωή στο τελευταίο οχυρό της Μαριούπολης που αναδεικνύουν την βαρβαρότητα του Κρεμλίνου

azovstal343
Η κόλαση του Αζοφστάλ, ένα καθεστώς φρίκης που «πάγωσε» την παγκόσμια κοινότητα. Οι εφιαλτικές στιγμές μέσα στη μεγάλη εγκατάσταση χαλυβουργίας, που αποτέλεσε το τελευταίο οχυρό της Μαριούπολης, προτού οι Ρώσοι ανακοινώσουν την κατάληψή του, αποκαλύπτονται μέσα από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες που απαθάνατισε ο φακός Ουκρανού στρατιώτη προτού αιχμαλωτιστεί.


Ο μαχητής του τάγματος του Αζόφ, Ντμίτρο Κοζάτσκι, μίλησε για τη δική του φυλακή μέσα από εικόνες που είναι ενδεικτικές της βαρβαρότητας του Κρεμλίνου.

azovstal__3_
azovstal__4_
azovstal__5_


Κλείσιμο
Ενώ μαίνονταν οι σφοδρές μάχες στην κατακερματισμένη Μαριούπολη, στρατιώτης έβγαλε προς τα έξω τον ασύλληπτο τρόμο που ζούσαν χιλιάδες άνθρωποι, μαχητές και άμαχοι, μέσα στο εργοστάσιο όπου έβρισκαν καταφύγιο για να μην βρουν τραγικό τέλος από τις συνεχείς αεροπορικές επιδρομές.

Μέχρι να δει κανείς τις εικόνες πόνου, δεν μπορεί να φανταστεί την τρομακτική κατάσταση που επικισκιάζει κάθε συναίσθημα. Με τις φωτογραφίες του, ο μαχητής ανέδειξε τη δική του αλήθεια και στη συνέχεια οι εικόνες-ντοκουμέντο έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

azovstal__15_
azovstal__1_
azovstal__2_


Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, ο κόσμος που έχει βρει καταφύγιο στο Αζοφστάλ ζει στο απόλυτο σκοτάδι. Ανάβουν φωτιά για να τα καταφέρουν, για να μην παραδοθούν στη δίνη του ψύχους τις βραδινές ώρες. Το ρεύμα όπως και οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής απουσιάζουν, κάτι που διακρίνεται ξεκάθαρα στις εικόνες.

Όλοι μαζί γύρω από τη φωτιά ελπίζουν σε λίγη θέρμανση, τροφή, ενώ ο χρόνος περνά αργά και βασανιστικά. Στρατιώτες ξαπλωμένοι, περιμένουν πότε θα σημάνει η λήξη του πολέμου, διαβάζουν εφημερίδα, συζητούν, καπνίζουν.

azovstal__7_
azovstal__8_
azovstal__9_


Άλλοι είναι σοβαρά τραυματισμένοι, στο πρόσωπο και το σώμα. Σε ορισμένους, μάλιστα, τα πλήγματα είναι τόσο σοβαρά που έχουν ακρωτηριαστεί μέρη του σώματός τους.

Ωστόσο, οι στρατιώτες διατηρούν το πνεύμα της αντίστασης και με τη σημαία της Ουκρανίας μέσα στην εγκατάσταση ελπίζουν ότι και πάλι θα πάρουν τη ζωή τους πίσω.

azovstal__10_
azovstal__11_
azovstal__12_
azovstal__13_


Η συνολική εικόνα μέσα στο Αζοφστάλ θυμίζει ρημαγμένο τοπίο, με σκόρπιες κουβέρτες. Ρευστή και μπερδεμένη είναι άλλωστε και η εικόνα σε ολόκληρη την Ουκρανία που βρίσκεται στη δίνη των νοσηρών επιδιώξεων της γειτονικής της χώρας.

Κλιμακώνεται, πάντως, η αγωνία για την τύχη εκατοντάδων Ουκρανών στρατιωτών που έχουν μεταφερθεί από την εγκατάσταση χαλυβουργίας προς περιοχές που ελέγχονται από φιλορώσους αυτονομιστές. 

Ειδήσεις σήμερα:

Οδηγός μηχανής παρέσυρε και τραυμάτισε ανήλικη που περπατούσε στο πεζοδρόμιο στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Κατέρρευσε δεκαώροφη πολυκατοικία στο Ιράν: Τουλάχιστον πέντε νεκροί - Δείτε εικόνες αποκάλυψης

Εβδομάδα καύσωνα με 38άρια από την Τετάρτη, οι πιο υψηλές θερμοκρασίες ανά περιοχή - Δείτε χάρτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης