Παπ Εντιαγέ: Η μεγάλη έκπληξη του Μακρόν - Με καταγωγή από τη Σενεγάλη ο νέος υπουργός Παιδείας

Παπ Εντιαγέ: Η μεγάλη έκπληξη του Μακρόν - Με καταγωγή από τη Σενεγάλη ο νέος υπουργός Παιδείας

Επί χρόνια ήταν καθηγητής Πανεπιστημίου και θεωρείται ειδικός στα θέματα μειονοτήτων και, μέχρι πρόσφατα, ήταν πρόεδρος στο Μουσείο Ιστορίας της Μετανάστευσης, στο Παρίσι - Ο διορισμός του προκάλεσε αντιδράσεις στην ακροδεξιά 

000_94C2CH
Ο 56χρονος Παπ Εντιαγέ εξεπλάγη όταν άκουσε στο τηλέφωνο τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να του αναθέτει το υπουργείο Παιδείας Τώρα αφήνει το έγκριτο πανεπιστήμιο Sciences-Po Paris και κάθεται στην ηλεκτρική καρέκλα. Ο Εντιαγέ θεωρείται ειδικός στα θέματα μειονοτήτων και, μέχρι πρόσφατα, ήταν πρόεδρος στο Μουσείο Ιστορίας της Μετανάστευσης, στο Παρίσι. Στις φλέβες του ρέει σενεγαλέζικο και γαλλικό αίμα, γεγονός που ερέθισε τον χώρο της γαλλικής Ακροδεξιάς.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Les Echo», ο διάδοχος του Ζαν Μισέλ Μπλανκέ είναι αδελφός της διάσημης συγγραφέα Μαρί Εντιαγέ, η οποία κέρδισε το βραβείο Γκονκούρ το 2009. Ο Παπ Εντιαγέ παίζει την επικοινωνία στα δάκτυλα, είναι ήρεμος και καταδεκτικός κάτι που για τον Μακρόν θεωρείται μεγάλο πλεονέκτημα προκειμένου να στηθούν εκ νέου γέφυρες με τον κόσμο της εκπαίδευσης.

«Έμεινα άφωνος από αυτή την υπουργοποίηση. Πιστεύω ότι ο Παπ Εντιαγέ δεν έχει σχέση με τα εκπαιδευτικά προβλήματα. Σίγουρα διορίστηκε για να κάνει όσα δεν μπόρεσε ο προκάτοχός του», δήλωσε ο βουλευτής Αλέξις Κορμπιέρ, του ριζοσπαστικού κόμματος«Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν Λικ Μελανσόν. Η άφιξη του Παπ Εντιαγέ στο υπουργείο Παιδείας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο χώρο της Ακροδεξιάς, λόγω της καταγωγής του, όπως ήταν αναμενόμενο.

«Ο διορισμός του Παπ Εντιαγέ, γνωστού για τις απόψεις του επί των μειονοτήτων, στο υπουργείο Παιδείας, είναι η τελευταία πέτρα για την διάλυση της χώρας μας, των αξιών και του μέλλοντός της. Εκλέξτε το μάξιμουμ των βουλευτών του κόμματός μας για να προστατεύσετε τη νεολαία μας από τις χειρότερες ιδεολογίες!», έγραψε η Μαρίν Λεπέν, σε ένα άκρως ρατσιστικό σχόλιο.




Ειδήσεις σήμερα:

Ευλογιά των πιθήκων: Παγκόσμια ανησυχία, συστάσεις σε ΕΕ και ΗΠΑ για νέα εμβόλια

Αυτοκτονία 14χρονου: Άνοιξαν στόματα για τους νταήδες των Σεπολίων

Κόρτνεϊ Καρντάσιαν - Τράβις Μπάρκερ: Παντρεύτηκαν στην Ιταλία - Το άλμπουμ του παραμυθένιου γάμου τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης