Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ρίχνει στη μάχη τους «εξολοθρευτές» την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις καταστρέφουν τα ρωσικά τανκς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ρίχνει στη μάχη τους «εξολοθρευτές» την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις καταστρέφουν τα ρωσικά τανκς

Οι «εξολοθρευτές» καταγράφηκαν σε βίντεο να βρίσκονται ήδη στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας - Θα χρησιμοποιηθούν από τον ρωσικό στρατό για πρώτη φορά μετά την έναρξη της εισβολής στο ουκρανικό έδαφος

terminator-russia-arthro
Την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις με τη βοήθεια βρετανικών πυραύλων καταστρέφουν τα ρωσικά άρματα μάχης ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλοντας να αντιστρέψει τους όρους του παιχνιδιού αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τους «Terminators» (εξολοθρευτές).

Μάλιστα δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φαίνονται τα περίφημα τεθωρακισμένα οχήματα να βρίσκονται ήδη στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας. Τα τεθωρακισμένα έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίζουν μονάδες πεζικού που μάχονται στον αστικό στό.

Τα BMPT εθεάθησαν κοντά στο Σεβεροντονέτσκ και συγκεκριμένα στην περιοχή Λουχάνσκ.  Είναι εξοπλισμένο με εκτοξευτές χειροβομβίδων, αντιαρματικά συστήματα και φορητά όπλα και ονομάστηκε «Terminator» από τους κατασκευαστές του Uralvagonzavod.Το Terminator έδρασε στη Συρία και μεταφέρθηκε στα ουκρανικά σύνορα τον Φεβρουάριο. 

Δεν είναι σαφές γιατί οι στρατηγοί του Πούτιν έχουν καθυστερήσει την ανάπτυξή του μέχρι τώρα. Μια θεωρία είναι ότι οι Ρώσοι διοικητές του δεν το εμπιστεύονται καθώς πιστεύουν ότι δεν αντιπροσωπεύει όσα υποδηλώνει το όνομά του.



Ο Ρώσος πολεμικός ρεπόρτερ Alexander Sladkov τόνισε πως «Δόξα τω Θεώ αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε τους Terminators. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα και λάθη, αλλά η πρακτική είναι το παν». Ένα βίντεο δείχνει τον «Εξολοθρευτή» κατά τη διάρκεια δοκιμών και έχει παρουσιαστεί στις παρελάσεις της Ημέρας της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία.

Πάντως το T-90 θεωρείται ως το πιο προηγμένο τανκ της Ρωσίας. Το βασικό το μοντέλο τέθηκε προς χρήση το 1992 ενώ η παραγωγή του αυξήθηκε μόλις στα τέλη του 2000. Το άρμα που έχει κοστίσει 4 εκατ. λίρες είναι η πιο πρόσφατη έκδοσή του και άρχισε να χρησιμοποιείται το 2016.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες η ρωσική πλευρά διαθέτει περίπου 1.00 τανκς Τ-90 όλων των παραλλαγών.Η Ρωσία θεωρείται ότι διαθέτει περίπου 1.000 από όλες τις παραλλαγές T-90. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των τανκς συμμετέχει στο μεγαλύτερο μέρος των μαχών στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα διαθέτει 5.000 Τ-72 (πρόκειται για το άρμα στο οποίο βασίζεται το Τ-90 )

Κλείσιμο
Το T-90 θεωρείται ότι είναι ένα από τα καλύτερα άρματα μάχης στον κόσμο και έχει αναβαθμισμένα συστήματα θωράκισης και πυραυλικής προστασίας σε σύγκριση με το T-72 που καθιστούν πιο δύσκολη την καταστροφή του (τουλάχιστον στη θεωρία). Ωστόσο μόλις την περασμένη εβδομάδα πλάνα από drone έδειξαν ότι ένα T-90 χτυπήθηκε από έναν σουηδικό εκτοξευτή πυραύλων αξίας 18.000 δολαρίων στα βόρεια του Χαρκόβου.





Ειδήσεις σήμερα:

Κλήθηκαν για κατάθεση οι δυο ψαράδες που είναι βασικοί ύποπτοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Σε κλίμα οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον 14χρονο από τα Σεπόλια

Ιστορική στιγμή: Φινλανδία και Σουηδία κατέθεσαν αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης