Φινλανδία - Σουηδία στο ΝΑΤΟ: «Θέλουμε επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης» είπε ο Μάριο Ντράγκι

Φινλανδία - Σουηδία στο ΝΑΤΟ: «Θέλουμε επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης» είπε ο Μάριο Ντράγκι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τάχθηκε και πάλι υπέρ μιας κοινής ευρωπαϊκής άμυνας, υπέρ της έγκρισης νέων ευρωπαϊκών μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση του κόστους της ενέργειας στη διάρκεια συνάντησης με τη Φινλανδή πρωθυπουργό Σάνα Μάριν

draghi_marin
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συναντήθηκε σήμερα με την Φινλανδή ομόλογό του Σάνα Μάριν, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι.

«Η Ιταλία στηρίζει δυναμικά το αίτημα της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Πρόκειται για απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στην απειλή σε βάρος της ασφάλειάς μας», υπογράμμισε ο Ντράγκι. Πρόσθεσε, δε, ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία και ότι «η Ιταλία θα στηρίξει τόσο την Σουηδία, όσο και την Φινλανδία, κατά την μεταβατική αυτή περίοδο».



Από την πλευρά της, η Φινλανδή πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα της προσέφερε ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και είναι έτοιμη να στηρίξει νέα δέσμη μέτρων της ΕΕ για μείωση των εσόδων της Μόσχας στον ενεργειακό τομέα.

«Η Ρωσία θέλει να περιορίσει την ελευθερία άλλων κρατών και η χώρα μας θέλει να προστατευθεί η δική της ελευθερία, όπως και ολόκληρης της Ευρώπης. Για τον λόγο αυτό το κοινοβούλιό μας, σχεδόν ομόφωνα, ψήφισε υπέρ του αιτήματος ένταξής μας στο ΝΑΤΟ. Η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ ενισχύει την Συμμαχία και την ασφάλειά μας. Μαζί με την Σουηδία θα συμβάλουμε στην ασφάλεια στην Βαλτική και στο σύνολο της Βόρειας Ευρώπης», πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Φινλανδίας. «Ο στρατός μας είναι ισχυρός και σύγχρονος, είμαστε ευγνώμονες στην Ιταλία για την στήριξή της», είπε η Σάνα Μάριν.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι τάχθηκε και πάλι υπέρ μιας κοινής ευρωπαϊκής άμυνας, υπέρ της έγκρισης νέων ευρωπαϊκών μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση του κόστους της ενέργειας, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει και να υπάρξει ένα συνολικό σχέδιο, για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Όσο για την σημερινή απόφαση της Ρωσίας να απελάσει 24 Ιταλούς διπλωμάτες, τόνισε ότι «είναι σαφώς μια εχθρική πράξη, αλλά η επικοινωνία, δια της διπλωματικής οδού, δεν πρέπει να σταματήσει».

Η Φινλανδή πρωθυπουργός, τέλος, δήλωσε ότι κύρια προτεραιότητα, σε αυτή την φάση, είναι η όσο γίνεται πιο σύντομη επικύρωση της ένταξης της χώρας της στην Ατλαντική Συμμαχία.


Ειδήσεις σήμερα:

Αλλάζει στάση στη φυλακή η Πισπιρίγκου - Ξεκίνησε να προαυλίζεται, δείχνει ήρεμη και ευδιάθετη

Συνεχίζει τον εκβιασμό ο Ερντογάν: Δεν μπορούμε να κάνουμε με Σουηδία και Φινλανδία το λάθος που κάναμε με την Ελλάδα

Κλήθηκαν για κατάθεση οι δυο ψαράδες που είναι βασικοί ύποπτοι για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης