Ινδία: Ακραίος καύσωνας με τη θερμοκρασία στο Δελχί στους 49,2 βαθμούς Κελσίου

Ινδία: Ακραίος καύσωνας με τη θερμοκρασία στο Δελχί στους 49,2 βαθμούς Κελσίου

Οι επιστήμονες αποδίδουν τους πρώιμους καύσωνες στην κλιματική αλλαγή – Είναι ο πέμπτος καύσωνας στην πρωτεύουσα της Ινδίας από τον Μάρτιο

india_heatwave
Αντιμέτωποι με ακραίο καύσωνα βρίσκονται οι κάτοικοι της βόρειας Ινδίας, ενώ οι θερμοκρασίες σε ορισμένα τμήματα της πρωτεύουσας Δελχί αγγίζει τους 49,2 βαθμούς Κελσίου.

Φέτος, οι καύσωνες στη χώρα ξεκίνησαν νωρίς. Είναι η πέμπτη φορά που η πρωτεύουσα καταγράφει υψηλές θερμοκρασίες από τον Μάρτιο, που ήταν και ο θερμότερος των τελευταίων 100 ετών, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές. Πάνω από 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από θερμοπληξία, ενώ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σημείωσε ιστορικό υψηλό πολλών ετών.

Αξιωματούχοι σε πολλές περιφέρειες της χώρας έχουν ζητήσει από τους πολίτες να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν υψηλές.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει καλέσει τις τοπικές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα ώστε να μειωθεί ο αντίκτυπος του καύσωνα.

Δεν αναμένεται υποχώρηση της έντονης ζέστης

Υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στα κρατίδια Ιματσάλ Πραντές, Χαριάνα, Πουντζάμπ και Μπιχάρ, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας και πρόσθεσε ότι η θερμοκρασία πιθανόν να πέσει δύο με 4 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές, αλλά δεν θα υποχωρήσει η έντονη ζέστη.

Ενώ οι καύσωνες είναι συχνοί στην Ινδία, ειδικά κατά τον Μάιο και τον Ιούνιο, αυτή τη χρονιά το καλοκαίρι ξεκίνησε νωρίς με υψηλές θερμοκρασίες από τον Μάρτιο, οπότε ενέσκηψε ο πρώτος καύσωνας.

Κλείσιμο
Delhi reports record 49 degree celsius, heatwave soars in northwest India


Οι επιστήμονες συνδέουν τον καύσωνα με την κλιματική αλλαγή

Οι σφοδροί καύσωνες έχουν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στους εργαζόμενους στο ύπαιθρο στη βόρεια Ινδία.

Οι φτωχοί εργάτες, οι οποίοι συνήθως εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει την πρώιμη έλευση του πολύ θερμού καλοκαιριού στη χώρα με την κλιματική αλλαγή και υποστηρίζουν ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στην Ινδία και στο γειτονικό Πακιστάν κινδυνεύουν, κατά κάποιο τρόπο, από την υπερβολική ζέστη.

Στην Ινδία δεν υπάρχουν νόμοι που να απαγορεύουν την δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους όταν οι θερμοκρασίες ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο, όπως συμβαίνει για παράδειγμα σε κάποιες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Heatwave: Parts Of Delhi Record 49 Degrees




Ειδήσεις σήμερα:

Επιχείρηση «σκούπα» στην Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας - Συμμετέχουν 215 αστυνομικοί


Ένταση στην δίκη Φιλιππίδη πριν την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας


Η απάντηση του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλέξη Κούγια - «Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος θεατρόφιλος να μη με γνωρίζει;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης