Αντιμέτωποι με ακραίο καύσωνα βρίσκονται οι κάτοικοι της βόρειας Ινδίας, ενώ οι θερμοκρασίες σε ορισμένα τμήματα της πρωτεύουσας Δελχίαγγίζει τους 49,2 βαθμούς Κελσίου.
Φέτος, οι καύσωνεςστη χώρα ξεκίνησαν νωρίς. Είναι η πέμπτη φορά που η πρωτεύουσα καταγράφει υψηλές θερμοκρασίες από τον Μάρτιο, που ήταν και ο θερμότερος των τελευταίων 100 ετών, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές. Πάνω από 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από θερμοπληξία, ενώ η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σημείωσε ιστορικό υψηλό πολλών ετών.
Αξιωματούχοι σε πολλές περιφέρειες της χώρας έχουν ζητήσει από τους πολίτες να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα καθώς οι θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν υψηλές.
Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει καλέσει τις τοπικές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα ώστε να μειωθεί ο αντίκτυπος του καύσωνα.
Δεν αναμένεται υποχώρηση της έντονης ζέστης
Υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στα κρατίδια Ιματσάλ Πραντές, Χαριάνα, Πουντζάμπ και Μπιχάρ, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας και πρόσθεσε ότι η θερμοκρασία πιθανόν να πέσει δύο με 4 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές, αλλά δεν θα υποχωρήσει η έντονη ζέστη.
Ενώ οι καύσωνες είναι συχνοί στην Ινδία, ειδικά κατά τον Μάιο και τον Ιούνιο, αυτή τη χρονιά το καλοκαίρι ξεκίνησε νωρίς με υψηλές θερμοκρασίες από τον Μάρτιο, οπότε ενέσκηψε ο πρώτος καύσωνας.
Οι επιστήμονες συνδέουν τον καύσωνα με την κλιματική αλλαγή
Κλείσιμο
Οι σφοδροί καύσωνες έχουν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στους εργαζόμενους στο ύπαιθρο στη βόρεια Ινδία.
Οι φτωχοί εργάτες, οι οποίοι συνήθως εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.
Οι επιστήμονες έχουν συνδέσει την πρώιμη έλευση του πολύ θερμού καλοκαιριού στη χώρα με την κλιματική αλλαγήκαι υποστηρίζουν ότι πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στην Ινδία και στο γειτονικό Πακιστάν κινδυνεύουν, κατά κάποιο τρόπο, από την υπερβολική ζέστη.
Στην Ινδία δεν υπάρχουν νόμοι που να απαγορεύουν την δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους όταν οι θερμοκρασίες ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο επίπεδο, όπως συμβαίνει για παράδειγμα σε κάποιες χώρες της Μέσης Ανατολής.
Οι μοναδικές φόρμουλες της LA VIE EN ROSE κάνουν κάθε στιγμή ομορφιάς να μοιάζει με μικρή γιορτή – Ποιες είναι οι κορυφαίες επιλογές που θα μονοπωλήσουν τη φετινή λίστα δώρων.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος με ένα οργανωμένο δίκτυο συλλέγει τρόφιμα που θα χάνονταν, τα διανέμει σε κοινωνικές δομές σε όλη τη χώρα και προσφέρει καθημερινά τρόφιμα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη
Σε μια εποχή που όλα τρέχουν, πιέζουν και μικραίνουν, θα ήθελες να υπάρχουν κάποιες μικρές απολαύσεις που θα μπορείς να τις απολαμβάνεις λίγο περισσότερο, όπως τη νέα ΙΟΝ Σοκοφρέτα Double Choco