Βόρεια Κορέα: Επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα δύο χρόνια της πανδημίας

Βόρεια Κορέα: Επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα δύο χρόνια της πανδημίας

Κρατικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ξέσπασμα της μετάλλαξης Omicron - «Ο σκοπός είναι να εξαλειφθεί (ο ιός) από τη ρίζα το συντομότερο», λέει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Στιγμιοτυπο_2022-05-12__3_31_06_πμ
Το πρώτο κρούσμα κορωνοιού στα δύο χρόνια της πανδημίας ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα.



Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το κρατικό Mέσο KCNA ανακοίνωσε ένα ξέσπασμα μιας υποπαραλλαγής της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Omicron.

«Αυτό είναι το σοβαρότερο περιστατικό εθνικής έκτακτης ανάγκης» καθώς αποκαλύφθηκε «κενό στην καραντίνα που τηρήθηκε με ασφαλή τρόπο εδώ και δύο χρόνια και τρεις μήνες», από τον Φεβρουάριο του 2020, ανέφερε το KCNA, χωρίς να διευκρινίσει ούτε πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα μέχρι στιγμής, ούτε ποια είναι η προέλευσή τους, ούτε πότε επιβεβαιώθηκαν.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης, ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που προέδρευσε σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος Εργαζομένων της Κορέας, δεσμεύτηκε ότι η κρίση «θα ξεπεραστεί» μέσω της εφαρμογής του συστήματος ελέγχου και καραντίνας στη «μέγιστη» βαθμίδα του.

Κλείσιμο
«Ο σκοπός είναι να εξαλειφθεί (ο ιός) από τη ρίζα το συντομότερο», είπε ο Κιμ κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του ΠΓ, πάντα κατά το KCNA. Διαβεβαίωσε ότι χάρη στην «ισχυρή πολιτική συνείδηση του λαού (...) θα ξεπεράσουμε σίγουρα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».


Πρόκειται για το πρώτο επίσημο στοιχείο που δίνει η Βόρεια Κορέα από το ξέσπασμα της Covid - 19 τα τελευταία δύο χρόνια. Μέχρι και σήμερα  δεν είχε αναφέρει κανένα κρούσμα covid-19 στο έδαφός της και έχει υιοθετήσει αυστηρά μέτρα για την πρόληψη της πανδημίας, περιλαμβανομένου του κλεισίματος των συνόρων της και περιορισμούς στις εσωτερικές μετακινήσεις μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στις αρχές του 2020




Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία κατά Ρωσίας για το «φρένο» στο φυσικό αέριο προς την Ευρώπη: «Θα είναι υπεύθυνη για τις ανθρωπιστικές συνέπειες»

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16

«Ονειρικό» παρουσίασε τον γάμο του με την Καρολάιν ο Αναγνωστόπουλος - Δεν υπήρχε βία μεταξύ μας, είπε κυνικά ο δολοφόνος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης