Η Βουλγαρία θα λαμβάνει από τον Ιούνιο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ

Η Βουλγαρία θα λαμβάνει από τον Ιούνιο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ

Η Κάμαλα Χάρις συναντήθηκε με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό και συμφώνησαν παραδόσεις LNG σε τιμές χαμηλότερες από της Gazprom – Η Σόφια διεξάγει διαπραγματεύσεις και με το Αζερμπαϊτζάν και επιδιώκει τη διαπραγμάτευση προμήθειας από Ελλάδα και Τουρκία

fysiko_aerio3
Υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ θα αρχίσει να λαμβάνει η Βουλγαρία από τον Ιούνιο, θέλοντας να λύσει το πρόβλημα που προκάλεσε η διακοπή των παραδόσεων της ρωσικής Gazprom.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η συμφωνία ήρθε κατά τη διάρκεια συνάντησης του πρωθυπουργού της χώρας Κίριλ Πέτκοφ και της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με το Tanjung, η βουλγαρική κυβέρνηση ανέφερε ότι «πραγματικές παραδόσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βουλγαρία έχουν συμφωνηθεί από τον Ιούνιο σε τιμές χαμηλότερες από της Gazprom».





Κλείσιμο
Η Gazprom διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και την Πολωνία στις 27 Απριλίου λόγω της άρνησής τους να πραγματοποιήσουν πληρωμές σε ρούβλια.

Ετησίως, η Σόφια καταναλώνει περίπου τρία δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Πάνω από το 90% προερχόταν από τη Ρωσία.

Παράλληλα, η Βουλγαρία πραγματοποιεί εντατικές διαπραγματεύσεις με το Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να αυξηθούν οι προμήθειες φυσικού αερίου. Επίσης, θέλει να διαπραγματευτεί την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω τερματικών σταθμών στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η κυβέρνηση ζητά να υπάρξει κοινή αγορά φυσικού αερίου από την ΕΕ για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι τιμές.





Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία κατά Ρωσίας για το «φρένο» στο φυσικό αέριο προς την Ευρώπη: «Θα είναι υπεύθυνη για τις ανθρωπιστικές συνέπειες»


Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16


«Ονειρικό» παρουσίασε τον γάμο του με την Καρολάιν ο Αναγνωστόπουλος - Δεν υπήρχε βία μεταξύ μας, είπε κυνικά ο δολοφόνος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης