ΔΕΣΦΑ: Οι 4 προσφορές για το πλοίο που θα μετατραπεί σε πλωτή δεξαμενή LNG στη Ρεβυθούσα

ΔΕΣΦΑ: Οι 4 προσφορές για το πλοίο που θα μετατραπεί σε πλωτή δεξαμενή LNG στη Ρεβυθούσα

Στόχος να αυξηθεί η χωρητικότητα της εγκατάστασης για να υποστηρίξει περισσότερα φορτία LNG - Μπλόκο από τη ΡΑΕ, γιατί προβάλλει ενστάσεις - Ποιο είναι το προσφερόμενο τίμημα για την μίσθωση των καραβιών

plan-b-aerio-2
Στην εξάμηνη ενοικίαση πλοίου προσανατολίζεται σε πρώτη φάση ο ΔΕΣΦΑ για τη λειτουργία της τέταρτης δεξαμενής FSU στη Ρεβυθούσα, με την οποία επιδιώκει να αυξηθεί η χωρητικότητα της εγκατάστασης για να υποστηρίξει περισσότερα φορτία LNG. Παράλληλα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες και για την μόνιμη λύση που είναι η αγορά, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Με το έργο δυναμικότητας από 150.000 έως 174.000 κυβικά μέτρα, το δυναμικό του τέρμιναλ θα αυξηθεί έως και 70% σε σχέση με την υφιστάμενη χωρητικότητα, των 225.000 κυβικών μέτρων, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να ξεφορτώνουν δύο πλοία LNG την ημέρα, από ένα σήμερα.

Το σχέδιο του Διαχειριστή, συζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Ολομέλεια της ΡΑΕ, ωστόσο δεν εγκρίθηκε καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπάρχουν ενστάσεις σχετικά με το κόστος του έργου.

Οι ενστάσεις αυτές αφορούν το boil off cost, δηλαδή το κόστος που προκύπτει από τις απώλειες αερίου που προκαλεί η εξάτμιση του LNG στο πάνω μέρος της δεξαμενής του πλοίου με βάση τις περιβαλλοντικές συνθήκες.

Tο ίδιο συμβαίνει και στις επίγειες δεξαμενές με τη διαφορά ότι εκεί το αέριο μεταφέρεται μέσω των εγκαταστάσεων στις υφιστάμενες υποδομές ενώ στο πλοίο υπάρχουν απώλειες καυσίμου.

Στη ΡΑΕ εκτιμούν ότι το κόστος αυτό με βάση τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει ο ΔΕΣΦΑ, εκτινάσσεται στα ύψη και ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις από το Διαχειριστή που να το δικαιολογεί.

Κλείσιμο
Στον διαγωνισμό για την τέταρτη πλωτή δεξαμενή FSU στη Ρεβυθούσα που είναι σε πλήρη εξέλιξη έχουν υποβληθεί στο ΔΕΣΦΑ συνολικά 4 προσφορές για τέσσερα καράβια.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κατέσχεσαν στα Φίτζι πολυτελή θαλαμηγό που φέρεται να ανήκει σε Ρώσο ολιγάρχη

Απίστευτο περιστατικό στη Σαγκάη: «Πέθαναν» ηλικιωμένο και τον έβαλαν σε σακούλα ενώ ήταν ζωντανός

To ρωσικό ΥΠΕΞ κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι υποστηρίζει νεοναζί στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης