Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρεςδήλωσε σήμερα πως θα έρθει η ώρα που θα διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, αλλά δεν βλέπει αυτό να γίνεται στο άμεσο μέλλον.
"Αυτός ο πόλεμος δεν θα διαρκέσει για πάντα. Θα έρθει η ώρα που θα διεξαχθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις", είπε ο Γκουτέρες σε συνέντευξη Τύπου με τον Αυστριακό πρόεδρο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.
"Δεν το βλέπω αυτό στο άμεσο μέλλον. Αλλά μπορώ να πω ένα πράγμα. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ", πρόσθεσε, σύμφωνα με σχόλια που μεταφράστηκαν στα γερμανικά από επίσημο μεταφραστή.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.