Όταν ο Μακρόν παρακαλούσε... για την πρωτιά στην Eurovision - «Δεν πρέπει να κερδίσουν οι Måneskin»

Όταν ο Μακρόν παρακαλούσε... για την πρωτιά στην Eurovision - «Δεν πρέπει να κερδίσουν οι Måneskin»

Ο σχολιαστής του διαγωνισμού τραγουδιού, Στέφαν Μπερν, «καρφώνει» τον Γάλλο πρόεδρο

makron-maneskin
Σκληρός διεκδικητής της «πρωτιάς» αποδεικνύεται ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς φέρεται με επέμβασή του να προσπάθησε με κάθε τρόπο να κερδίσει η Γαλλία στον  περσινό τελικό της  Eurovision.

Την αποκάλυψη έκανε ο σχολιαστής του διαγνωνισμού τραγουδιού, Στεφάν Μπερν, μιλώντας στο BBC. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι λίγο πριν τη λήξη του διαγωνισμού, όταν όλα τα προγνωστικά έδειχναν πως οι Ιταλοί Måneskin θα έβγαιναν νικητές, ο Γάλλος πρόεδρος του έστειλε μήνυμα ζητώντας του να ανατρέψει το τελικό αποτέλεσμα.

Måneskin - Zitti E Buoni - Italy 🇮🇹 - Grand Final - Eurovision 2021


«Έλαβα τόσα πολλά μηνύματα στο κινητό μου που μου έλεγαν ότι οι Måneskin έπρεπε να αποκλειστούν. Ακόμη και ένα από τον Γάλλο πρόεδρο που έγραφε "πρέπει να κάνεις κάτι, σε παρακαλώ"» αποκάλυψε ο Μπερν. «Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος ήταν στο Ρότερνταμ για τον διαγωνισμό, μου έστειλε επίσης μηνύματα λέγοντας "τι πρέπει να κάνουμε; Τι να κάνουμε; Παρακαλώ κάντε κάτι"» πρόσθεσε.

Ο Στέφαν Μπερν τοποθετήθηκε σχετικά με το ζήτημα λέγοντας τα εξής: «Μα, τι θα μπορούσα να είχα κάνει; Ούτε φιλοξενούσαμε τον διαγωνισμό ούτε είμαι ο πρόεδρος της Eurovision!».

Η Μπαρμπαρά Πραβί, που εκπροσωπούσε τη Γαλλία στην Eurovision, έφτασε μόλις μία «ανάσα» μακριά από το έπαθλο, καθώς βρέθηκε στη δεύτερη θέση με το «Voilà». Έτσι, τα ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης γνωρίζοντας ότι η χώρα τους διεκδικούσε την πρωτιά, δεν δίστασαν να ακολουθήσουν ... άλλες μεθόδους.

Κλείσιμο
Barbara Pravi - Voilà - LIVE - France 🇫🇷 - Grand Final - Eurovision 2021


Η επίσης Γαλλίδα πρόεδρος της EBU Ντελφίν Ερνότ, που διοργανώνει τη Eurovision, είχε πει χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να είμαστε οι νικητές επειδή το αξίζουμε, όχι επειδή έχουμε αποκλείσει αυτούς που πραγματικά άξιζαν να βρίσκονται στην πρώτη θέση».



Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία κατά Ρωσίας για το «φρένο» στο φυσικό αέριο προς την Ευρώπη: «Θα είναι υπεύθυνη για τις ανθρωπιστικές συνέπειες»

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση των τουρκικών F-16

«Ονειρικό» παρουσίασε τον γάμο του με την Καρολάιν ο Αναγνωστόπουλος - Δεν υπήρχε βία μεταξύ μας, είπε κυνικά ο δολοφόνος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης