Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγκαταλελειμμένα πτώματα Ρώσων στρατιωτών σε τρένα-ψυγεία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγκαταλελειμμένα πτώματα Ρώσων στρατιωτών σε τρένα-ψυγεία

Το Κίεβο λέει ότι οι Ρώσοι αρνούνται να παραλάβουν τους στρατιώτες που σκοτώνονται στο πεδίο της μάχης - Το Al Jazeera έδειξε βίντεο που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για Ρώσους στρατιώτες - Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας κατηγόρησε εκ νέου τη Μόσχα για επανάληψη πρακτικών των ναζιστών

ptomata-roson-arthro
Οι Ρώσοι στρατιώτες χρησιμοποιούν «φορητά κρεματόρια» για να καλύψουν τα δικά τους εγκλήματα πολέμου καθώς και τον πραγματικό αριθμό των νεκρών τους στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για τον Μπεν Γουάλας, οι διοικητές του Πούτιν στην Ουκρανία αρνούνται να παραδεχθούν την αλήθεια καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «The Sun», σε χθεσινή του ομιλία στο Εθνικό Μουσείου Στρατού στο Λονδίνο, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από τον Φεβρουάριο γινόμαστε μάρτυρες μιας συστημικής άρνησης να υποστηρίζουμε την αλήθεια σε επίπεδο διοίκησης και αυτό συνεχίζει», τόνισε ο Μπεν Γουάλας και πρόσθεσε: «Σκεφτείτε μόνο το γεγονός ότι φορητά κρεματόρια μεταφέρονται στα πεδία των μαχών όχι μόνο για να κρύψουν τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου αλλά και τις σορούς των Ρώσων στρατιωτών».

krematoria_2


Ο Βρετανός υπουργός κατηγόρησε εκ νέου τη Μόσχα για επανάληψη πρακτικών των ναζιστών: «Μέσω της εισβολής τους στην Ουκρανία, ο Πούτιν, ο ενδότερος κύκλος και οι στρατηγοί του τώρα αντικατοπτρίζουν το φασισμό και την τυραννία από 70 χρόνια πριν, επαναλαμβάνοντας τα σφάλματα των απολυταρχικών καθεστώτων του περασμένου αιώνα. Η τύχη τους πρέπει επίσης, σίγουρα, να είναι τελικά η ίδια».

Δείτε βίντεο:

Russia’s Victory Day puts focus on military's losses in Ukraine

Το Al Jazeera έδειξε ως αποδεικτικά στοιχεία του γεγονότος ότι είναι Ρώσοι στρατιώτες με ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο που έχει ετικέτα στην ρωσική γλώσσα που δείχνει ότι έχει κατασκευασθεί στο εργοστάσιο Technicom της Αγίας Πετρούπολης. Επίσης στα ρούχα ενός από τους νεκρούς στρατιώτες υπάρχει το διακριτικό στολής που γράφει «Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας».

alexisfairo-56
Κλείσιμο


Στο βίντεο δείχνουν διακριτικά του Σώματος αλεξιπτωτιστών, ενώ η δημοσιογράφος χαρακτηρίζει το σκοτωμένο στρατιώτη «αλεξιπτωτιστή των επίλεκτων μονάδων».

Στα ρούχα του βρέθηκε σακουλάκι με πλήθος χρυσών κοσμημάτων. Ο συνταγματάρχης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Λιαμζίν δήλωσε ότι η Ρωσία αρνείται να περισυλλέξει τους νεκρούς της από τα πεδία των μαχών και ότι, αν η ρωσική κυβέρνηση δεν αλλάξει την στάση της στο θέμα αυτό, τότε η Ουκρανία θα αναλάβει με δικά της έξοδα τις κηδείες τους.

russoi-1
russoi-2


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε τις εν λόγω πληροφορίες. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει για τελευταία φορά στις 25 Μαρτίου ότι στην Ουκρανία 1351 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3.825 τραυματίσθηκαν.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πες μου ποια πράγματα θέλεις να πάρεις από το σπίτι» καλεί με εξώδικο η Ρούλα Πισπιρίγκου τον Μάνο Δασκαλάκη

Φωτιά σε διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό – Νεκρή ένοικος της πολυκατοικίας

Οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Υγείας στα φάρμακα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης