Ισπανία: Η κυβέρνηση απέλυσε την επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών για τις παρακολουθήσεις αξιωματούχων

Ισπανία: Η κυβέρνηση απέλυσε την επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών για τις παρακολουθήσεις αξιωματούχων

Μεγάλες διαστάσεις απέκτησε στην Ισπανία το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις αξιωματούχων με το λογισμικό Pegasus – Σύμφωνα με την El Pais, η Παθ Εστέμπαν έφυγε από τη θέση της, καθώς υπήρχε κίνδυνος ακόμη και για τη σταθερότητα της κυβέρνησης 

esteban
Στην απόλυση της επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Ισπανίας, την Παθ Εστέμπαν προχώρησε η κυβέρνηση της Ισπανίας, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα El Pais, επικαλούμενη πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Η απόλυση έρχεται μετά το σκάνδαλο που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus, που χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση Ισπανών αξιωματούχων.

Τον περασμένο μήνα η οργάνωση του Καναδά που υπερασπίζεται τα ψηφιακά δικαιώματα Citizen Lab ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 60 άνθρωποι που συνδέονταν με το καταλανικό αυτονομιστικό κίνημα αποτέλεσαν στόχο του λογισμικού κατασκοπείας Pegasus που έχει φτιαχτεί από την ισραηλινή εταιρεία NSO Group.

Αυτό ώθησε το αριστερό κόμμα που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ERC, βασικό σύμμαχο της κυβέρνησης μειοψηφίας της Ισπανίας, να δηλώσει ότι δεν θα την στηρίζει έως ότου η Μαδρίτη λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε εξάλλου μερικές μέρες έπειτα από αυτό ότι εντόπισε το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus στα κινητά τηλέφωνα του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και της υπουργού Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες.



Ειδήσεις σήμερα:

Ρεκόρ 28 ετών έκανε ο πληθωρισμός: Έφτασε στο 10,2% τον Απρίλιο

Έγιναν viral οι «τίγρεις» που εμφανίστηκαν στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας

Χωρίς ενσυναίσθηση ο Αναγνωστόπουλος - «Δεν τον ένοιαζε ούτε το παιδί του» κατέθεσε ψυχίατρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης