Ισημερινός: Τουλάχιστον 43 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων σε φυλακή

Ισημερινός: Τουλάχιστον 43 νεκροί σε συγκρούσεις μεταξύ κρατουμένων σε φυλακή

Επεισόδια αυτού του τύπου σημειώνονται συχνά στις φυλακές της χώρας

ecuador
Τουλάχιστον 43 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων συμμοριών σε φυλακή του Ισημερινού, όπως ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας.

«Μέχρι στιγμής υπάρχουν 43 νεκροί» ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα στο Twitter ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Πατρίσιο Καρίγιο έκανε λόγο για 41 νεκρούς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι ταραχές σημειώθηκαν στη φυλακή Μπελαβίστα, στην επαρχία Σάντο Ντομίνγκο δε λος Τσατσίγιας, περίπου 80 χλμ. δυτικά του Κίτο, της πρωτεύουσας της χώρας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, συγγενείς των κρατουμένων συγκεντρώθηκαν έξω από τη φυλακή προσπαθώντας να μάθουν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους, την ώρα που τα ασθενοφόρα παραλάμβαναν τραυματίες που έφεραν πληγές στο πρόσωπο.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο συμμοριών ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας. Περίπου 40 κρατούμενοι κατάφεραν να δραπετεύσουν, επωφελούμενοι από το χάος, όμως συνελήφθησαν γρήγορα από αστυνομικούς, σύμφωνα με τον Καρίγιο.

Συγκρούσεις αυτού του τύπου, συχνά πολύ βίαιες, σημειώνονται συχνά στις φυλακές του Ισημερινού, όπου περίπου 350 κρατούμενοι είχαν σκοτωθεί από τον Φεβρουάριο του 2021. Το τελευταίο επεισόδιο έγινε τον Απρίλιο σε φυλακή στα νότια της χώρας, όπου 20 κρατούμενοι σκοτώθηκαν. Ορισμένα από τα πτώματα είχαν βρεθεί διαμελισμένα.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, αντίπαλες συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών, που ελέγχονται από τα μεξικανικά καρτέλ, επιδίδονται σε ανηλεή πόλεμο τον οποίο οι αρχές αδυνατούν προς το παρόν να σταματήσουν. Το 2021 στον Ισημερινό κατασχέθηκαν 210 τόνοι ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης. Από τις αρχές του 2022 η κατασχεθείσα ποσότητα φτάνει περίπου τους 70 τόνους.



Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανίδα τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην Πάργα αλλά αρνήθηκε να εξεταστεί

Πυροβολισμοί εναντίον φρουρών σε εκλογικό κέντρο στις Φιλιππίνες - Τρεις νεκροί

Στον εισαγγελέα ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τους ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης