Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι συνομιλίες με το Κίεβο συνεχίζονται χωρίς να υπάρχει έδαφος για δια ζώσης συνάντηση, λέει η Μόσχα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι συνομιλίες με το Κίεβο συνεχίζονται χωρίς να υπάρχει έδαφος για δια ζώσης συνάντηση, λέει η Μόσχα

Ο επικεφαλής της Ρώσων διαπραγματευτών υποστήριξε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες δεν έχουν σταματήσει και γίνονται εξ αποστάσεως – Η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για καθυστερήσεις και αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους 

azovstal1
Εξ αποστάσεως συνεχίζονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες ΟυκρανίαςΡωσίας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής των Ρώσων διαπραγματευτών Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για καθυστέρηση στις συνομιλίες, όπως και για τη χρήση αναφορών για ωμότητες που διαπράχθηκαν από τα ρωσικά στρατεύματα, με στόχο να υπονομεύσει τις διαπραγματεύσεις. Σε κάθε περίπτωση, η ρωσική πλευρά αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους.


Ερωτηθείς πότε μπορεί να διεξαχθούν δια ζώσης συνομιλίες με τους Ουκρανούς διαπραγματευτές, ο Μεντίνσκι απάντησε: «Χρειαζόμαστε να είναι πιο συγκεκριμένα τα πράγματα για να συναντηθούμε δια ζώσης».

Από τις 29 Μαρτίου δεν υπάρχει δια ζώσης συνομιλίες

Οι διαπραγματευτικές ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας δεν έχουν διεξαγάγει δια ζώσης ειρηνευτικές συνομιλίες από τις 29 Μαρτίου, αν και έχουν συνομιλίες μέσω βιντεοσύνδεσης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι συνομιλίες να τερματιστούν, επιρρίπτοντας την ευθύνη στη δημόσια οργή που έχουν προκαλέσει οι φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, που αποσύρονται από τμήματα της βόρειας Ουκρανίας γύρω από το Κίεβο.

Κλείσιμο
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Μόσχας «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που έχει στόχο τον αφοπλισμό της Ουκρανίας, την υπεράσπιση των ρωσόφωνων από διώξεις και την αποτροπή των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να χρησιμοποιούν τη χώρα για να απειλούν τη Ρωσία.

Η Ουκρανία απορρίπτει τους ισχυρισμούς του Πούτιν για διώξεις και αρνείται ότι η Ουκρανία ή δυτικές χώρες συνιστούν οποιαδήποτε απειλή για τη Ρωσία.



Ειδήσεις σήμερα:

Στα 600 εκατ. ευρώ τα υπερέσοδα των εταιρειών ρεύματος - Μέσα στην εβδομάδα οι αποφάσεις

Πέταξαν κόκκινη μπογιά στον Ρώσο πρεσβευτή στη Βαρσοβία

Έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου για τις καταστροφές στο τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης