Πόλεμος στην Ουκρανία: Θα νικήσουμε απέναντι στη Ρωσία, λέει ο Ζελένσκι σε μήνυμα για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Θα νικήσουμε απέναντι στη Ρωσία, λέει ο Ζελένσκι σε μήνυμα για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας

«Δεν υπάρχουν δεσμά που να μπορούν να φυλακίσουν το ελεύθερο πνεύμα μας και δεν υπάρχει κατοχική δύναμη που να μπορεί να ριζώσει στην ελεύθερη χώρα μας», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος στο τελευταία του μήνυμα

zelensky
Η Ουκρανία θα νικήσει στον πόλεμο με την Ρωσία και δεν θα παραχωρήσει κανένα έδαφος, σημείωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Την Ημέρα της Νίκης επί του ναζισμού, πολεμάμε για μια νέα νίκη. Ο δρόμος γι'αυτήν είναι δύσκολος, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα νικήσουμε», τονίζει ο Ζελένσκι στο μήνυμά του προς τον ουκρανικό λαό.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, τιμά και αυτή την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Ρώσος πρόεδρος προΐσταται σήμερα στρατιωτικής παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, όπου μόλις άρχισε να εκφωνεί πολυαναμενόμενη ομιλία του. 

We are fighting for our children freedom, and therefore we will win. We will never forget what our ancestors did in the...

Posted by Володимир Зеленський on Sunday, May 8, 2022
 

Κλείσιμο
Οι Ουκρανοί είναι ένας ελεύθερος λαός που έχει πολεμήσει πολλές φορές για να υπερασπιστεί τη χώρα του στην ιστορία και έχει χαράξει τον «δικό του δρόμο», σημείωσε ο Ζελένσκι.

«Σήμερα διεξάγουμε πόλεμο σε αυτόν τον δρόμο και δεν θα παραχωρήσουμε σε κανέναν ούτε ένα κομμάτι της γης μας (...) και δεν θα παραχωρήσουμε ούτε ένα κομμάτι της ιστορίας μας», πρόσθεσε.

"Είμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας, οι οποίοι μαζί με άλλους λαούς στο πλαίσιο του αντιχιτλερικού συνασπισμού νίκησαν τον ναζισμό. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσαρτήσει αυτήν την νίκη, να την οικειοποιηθεί", τόνισε επίσης ο Ζελένσκι στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, στο οποίο φαίνεται να περπατάει στην κεντρική λεωφόρο του Κιέβου.

"Νικήσαμε τότε, θα νικήσουμε τώρα", σημείωσε.

"Δεν υπάρχουν δεσμά που να μπορούν να φυλακίσουν το ελεύθερο πνεύμα μας. Δεν υπάρχει κατοχική δύναμη που να μπορεί να ριζώσει στην ελεύθερη χώρα μας. Δεν υπάρχει εισβολέας που να μπορεί να κυριαρχήσει επί του ελεύθερου λαού μας. Αργά ή γρήγορα θα νικήσουμε", κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.


Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η ρωσική επίδειξη δύναμης με την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Έγκλημα στην Καβάλα: Ο φόνος ήταν προμελετημένος υποστηρίζει η οικογένεια

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: Στον εισαγγελέα ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε τους ηλικιωμένους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης