Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ερίζει ότι η Ρωσία «ξέχασε όλα όσα ήταν σημαντικά για τους νικητές» το 1945

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ερίζει ότι η Ρωσία «ξέχασε όλα όσα ήταν σημαντικά για τους νικητές» το 1945

Ο Ουκρανός πρόεδρος καταδίκασε στο διάγγελμά του τους «σφοδρούς βομβαρδισμούς» σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας, ανάμεσά τους αυτόν που προκάλεσε όπως είπε τον θάνατο 60 αμάχων σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο στο ανατολικό τμήμα της χώρας

ζελε
«Η Ρωσία ξέχασε όλα όσα ήταν σημαντικά για τους νικητές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», κατήγγειλε χθες Κυριακή ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την παραμονή της σημερινής επετείου στη Ρωσία της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο κ. Ζελένσκι καταδίκασε στο διάγγελμά του τους «σφοδρούς βομβαρδισμούς» σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας, ανάμεσά τους αυτόν που προκάλεσε όπως είπε τον θάνατο 60 αμάχων σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο στο ανατολικό τμήμα της χώρας, «σαν να μην ήταν 8η Μαΐου σήμερα, σαν να μην είναι 9η αύριο, όταν η λέξη-κλειδί για όλους τους φυσιολογικούς ανθρώπους θα έπρεπε να είναι η ειρήνη».

«Η Ουκρανία και ο ελεύθερος κόσμος το θυμούνται», πέταξε.

Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 74-го дня війни

«Росія забула все, що було важливим для переможців у Другій світовій війні. Але Україна й увесь вільний світ нагадають. Так, що потім уже ніхто не забуде. Щоб знову набули своєї ваги справді важливі слова «ніколи знову», які повторюють по всьому вільному світу щороку в дні пам'яті жертв Другої світової війни. Я вдячний усім нашим захисникам і захисницям, які тримають оборону й рятують Україну від сучасних нащадків того старого зла». Звернення Президента України Володимира Зеленського за підсумками 74-го дня війни.

Posted by Офіс Президента України on Sunday, May 8, 2022
Κλείσιμο


Σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι, η Ουκρανία «έδειξε πως είναι μέρος του ελεύθερου κόσμου και της ενωμένης Ευρώπης» απέναντι στην απομονωμένη Μόσχα, που επιλέγει «το κακό και το μίσος» και «όλος ο κόσμος θα το δει αύριο».

Σήμερα διεξάγεται στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας η παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση, επίδειξη δύναμης της Ρωσίας εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία.

«Ο ρωσικός στρατός δεν θα ήταν ο εαυτός του αν δεν σκότωνε», είπε ακόμη ο κ. Ζελένσκι στο διάγγελμά του, επιμένοντας στον βομβαρδισμό του σχολείου το Σάββατο όπου είχαν καταφύγει δεκάδες άμαχοι.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Εκλογές σε 12 μήνες, εθνικός στόχος η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία το καλοκαίρι

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Είδα τον πατέρα μου αιμόφυρτο στον δρόμο» - Συγκλονίζει ο γιος ενός εκ των θυμάτων

Τα ντοκουμέντα της τραγωδίας: Πώς και γιατί κάηκαν 11 ψυχές μέσα στο Euroferry Olympia
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης