«Έτοιμες» οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ανησυχίες ασφαλείας της Σουηδίας και της Φινλανδίας

«Έτοιμες» οι ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ανησυχίες ασφαλείας της Σουηδίας και της Φινλανδίας

Όσο διαρκεί η επεξεργασία της επίσημης αίτησης ένταξής τους στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο

psaki
Οι ΗΠΑ έχουν την πεποίθηση ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις οποιεσδήποτε ανησυχίες ασφάλειας που ενδεχόμενα θα έχουν η Σουηδία και η Φινλανδία σχετικά με τη χρονική περίοδο μετά την κατάθεση της αίτησης τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ και πριν από την επίσημη έγκριση του αναφερόμενου αιτήματος από το Βορειοτλαντικό Σύμφωνο, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Οι δύο χώρες, ανησυχούν ότι θα είναι ευάλωτες απέναντι σε απειλές της Ρωσίας, στη διάρκεια της επεξεργασίας των αιτήσεών τους, η επεξεργασία των οποίων μπορεί να απαιτήσει χρονικά διάστημα άνω του ενός έτους, ώστε αυτή να εγκριθεί από το σύνολο των τριάντα μελών-κρατών της συμμαχίας.

“Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να βρούμε τρόπους για την αντιμετώπιση των οποιονδήποτε ανησυχιών που μπορεί να έχει η καθεμιά από τις δύο χώρες σχετικά με τη χρονική περίοδο μεταξύ της κατάθεσης αίτησης της ένταξης και της επίσημης εισόδου της στη συμμαχία,” δήλωσε στη διάρκεια μιας ενημέρωσης, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Τόσο η Σουηδία, όσο και η Φινλανδία αναμένεται να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το αν θα προχωρήσουν στην κατάθεση αίτησης για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, μέσα στο μήνα.

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Αν Λίντε δήλωσε μετά από μία συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό της, Άντονι Μπλίνκεν την Τετάρτη, ότι έλαβε εγγυήσεις ασφάλειας από τις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα ότι μία αίτηση μπορεί να προκαλέσει έναν αριθμό αντιδράσεων από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, αλλά και τη λήψη υβριδικών μέτρων, όπως οι εκστρατείες προπαγάνδας για την υπονόμευση της ασφάλειας της αναφερόμενης χώρας.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Η αντίδραση της Άμπερ Χερντ όταν ο Τζόνι Ντεπ πήγε να την πλησιάσει στο δικαστήριο!

Σήμερα η κηδεία του 28χρονου που έχασε την ζωή του από έκρηξη σε εργοστάσιο ξυλείας στα Γρεβενά

Το «αντίο» του Πάιατ στους φίλους του στο Twitter πριν ο λογαριασμός του περάσει στον Γιώργο Τσούνη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης