Βγαίνει από το αρχείο η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη μήνυση Βγενόπουλου στη Θάνου

Βγαίνει από το αρχείο η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη μήνυση Βγενόπουλου στη Θάνου

Μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα Εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό ντουκουμέντο, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας,  φαίνεται να είναι γνήσιο «χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων» 

Thanou_bgeno
Τελικά ανασύρεται από το αρχείο η δικογραφία που είχε σχηματισθεί μετά από μήνυση του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και άλλων προσώπων.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της MIG είχε καταγγείλει ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές του εκκρεμότητες.

Όμως, μετά το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας,  Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και μάλιστα, κατά απόλυτη προτεραιότητα, προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή σε βαθμό κακουργήματος.

Η παραγγελία από τον κ. Μπαρδάκη δόθηκε μετά τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα Εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας σύμφωνα με τα οποία το ηχητικό φαίνεται να είναι γνήσιο «χωρίς εμφανή στοιχεία αλλοιώσεων». Κατά συνέπεια κρίθηκε ότι αποτελεί νέο στοιχείο που οδηγεί στην ανάσυρση της υπόθεση από το αρχείο και την επανεξέτασή της.

Σύμφωνα με την έκθεση του Εργαστηρίου Εξέτασης φωνής και ήχου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ.«προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν χαρακτηριστικά στοιχεία ή έστω ενδείξεις επεξεργασίας του ήχου, που μπορούν να υποδηλώνουν στοιχεία αποκοπής, συρραφής ή εν γίνει αλλοίωσης (μοντάζ).

Αντίθετα μάλιστα διαπιστώθηκε ότι η αδιάλειπτη καταγραφή με μικρές αλλά δικαιολογημένες διακυμάνσεις, χωρίς “ίχνη” αδικαιολόγητων μεταβολών ή και παύσεων, ενώ σε παρατήρηση αναφέρεται ότι ο εντοπισμός “ιχνών” σε ακουστικό υλικό ψηφιακής μορφής δεν είναι πάντα εφικτός με βεβαιότητα καθόσον τα “ίχνη” αυτά δύνανται να μειώνονται σημαντικά, συναρτήσει διαφόρων παραγόντων όπως είναι το λογισμικό επεξεργασίας και η δεξιοτεχνία του προσώπου που προβαίνει σε επεξεργασία.

Παράλληλα αναφέρεται, ότι «ο ήχος που έχει καταγραφεί στο πειστήριο αρχείο (κασέτα) πιθανότατα δεν έχει υποστεί διαδικασία τέτοια (μοντάζ) που να αλλοιώνει το περιεχόμενό του».

Την κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης ο οποίος ήδη έχει παραλάβει το ηχητικό ντοκουμέντο, συνολικής διάρκειας 5 ωρών, 28 λεπτών και 37 δευτερολέπτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διενεργηθεί το 2016 είχε αναφερθεί σε 17 συναντήσεις με την επιχειρηματία, φίλη της κυρίας Θάνου, όπως και σε μεγάλο αριθμό τηλεφωνικών συνομιλίες μεταξύ τους.

Δήλωση Βασιλικής Θάνου

Κλείσιμο
Η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, με αφορμή την ανάσυρση από το αρχείο της δικογραφία που είχε σχηματισθεί μετά από μήνυση του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, κατά της κυρίας Θάνου, η τελευταία σε δήλωσή της αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στην επίμαχη υπόθεση.

Η δήλωση της κυρίας Θάνου έχει ως εξής:

«Επαναλαμβάνω ότι ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχα, για όσα ακούγονται στη συνομιλία μεταξύ του Βγενόπουλου και της Δ.Μ., ως δήθεν αγγελιοφόρου μου.

Αυτό άλλωστε, θα αποδειχθεί και πάλι, αφού ο Οικονομικός Εισαγγελέας αποφάσισε την ανάσυρση της υπόθεσης, βασιζόμενος αποκλειστικά σε μια προφανώς προσχεδιασμένη από τον Βγενόπουλο συνομιλία, που ο ίδιος την κατέγραψε, χωρίς όμως ο ίδιος να την επικαλεσθεί, κατά την έρευνα της μήνυσής του, διότι εγνώριζε ότι δεν αποδεικνύεται κάτι, δεδομένου ότι ακούγονται ακριβώς τα ίδια περιστατικά τα όποια καταγγέλλει και στη μήνυση του.

Κατ΄ αποτέλεσμα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου που αγωνίστηκε κατά της διαφθοράς παρουσιάζεται ως ελεγχόμενη, από κάποιους, που υιοθετούν πρόθυμα κατασκευασμένα στοιχεία, που εμφανίζονται, μάλιστα, με τρόπο ύποπτο και μετά από 6 χρόνια, ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα και διεφθαρμένοι παρουσιάζονται ως θύματα εκβιασμού».





Ειδήσεις σήμερα:

Άμπερ Χερντ για Ντεπ: Μου έσκισε το εσώρουχο και έβαλε τα δάχτυλά του μέσα μου ψάχνοντας ναρκωτικά

Τροχαίο με σοβαρά τραυματία στην Ηλιούπολη - Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Βουλιαγμένης

Βίντεο από drone δείχνει για πρώτη φορά τις μάχες των Ρώσων μισθοφόρων της Wagner στο Ντονμπάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης