Πόλεμος στην Ουκράνια: «Ο Πούτιν θα μπορούσε να πέσει θύμα δολοφονίας εάν χάσει στον πόλεμο», λέει απόστρατος στρατηγός

Πόλεμος στην Ουκράνια: «Ο Πούτιν θα μπορούσε να πέσει θύμα δολοφονίας εάν χάσει στον πόλεμο», λέει απόστρατος στρατηγός

Ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός, Τζακ Κιν, δηλώνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει «μέλλον» εάν το σφυροκόπημα στην πολύπαθη χώρα δεν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα - Όπως ισχυρίζεται, του την έχουν… στημένη στελέχη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

bladimiri_putin
Νεκρός μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, προειδοποιεί απόστρατος Αμερικανός στρατηγός, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sun».

Ο Ρώσος πρόεδρος θα μπορούσε να πέσει θύμα δολοφονίας με τα ανώτατα στελέχη του ρωσικού στρατού να ενορχηστρώνουν πραξικόπημα και εν συνέχεια τη δολοφονία του εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επιτύχει τους επιθυμητούς στόχους. Κατά συνέπεια, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει μέλλον αν το λυσσαλέο σφυροκόπημα στην πολύπαθη χώρα από τις 24 Φεβρουαρίου δεν αποφέρει καρπούς, όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα επικαλούμενο τον απόστρατο στρατηγό Τζακ Κιν.

Για τον ίδιο, υψηλόβαθμα στελέχη του ρωσικού στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας δυσφορούν όλο και περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο, ο αδύναμος και άρρωστος, σύμφωνα με φήμες, Ρώσος ηγέτης χειρίζεται την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.

Στο σχετικό δημοσίευμα διατυπώνονται οι ισχυρισμοί ότι στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων, ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Διεθνούς Αντικατασκοπείας, Σεργκέι Ναρίσκιν, εκδηλώνουν πλέον ανοιχτά την διαφωνία τους με τους χειρισμούς του Πούτιν και ιδιαιτέρως με την απόφασή του να αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις από το Κίεβο και να επικεντρωθεί στο Ντονμπάς.

Αυτοί που αμφισβητούν κυρίως τις επιλογές του Πούτιν είναι τα μέλη του «siloviki», του πανίσχυρου ρωσικού μπλοκ που συσπειρώνει στελέχη των μυστικών υπηρεσιών.

Για τον Αντρέι Σολντάτοφ, ειδικό σε θέματα ασφάλειας, είναι «η πρώτη φορά που το μπλοκ «siloviki» παίρνει αποστάσεις από τον Ρώσο πρόεδρο. Γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια», προσθέτει. Ωστόσο, ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός τονίζει ότι, ο Πούτιν «θα κάνει τα πάντα» για να παραμείνει στην εξουσία, καθώς γνωρίζει ότι αν χάσει την εξουσία τον περιμένει «ο θάνατος».

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο «Fox News», ο Τζακ Κιν τονίζει ότι «ο Ρώσος πρόεδρος έχει κίνητρο για να παραμείνει στο Κρεμλίνο. Αλλιώς ξέρει πολύ καλά ότι αν τον διαδεχθεί κάποιος που δεν συμφωνεί μαζί του, αυτό θα σημαίνει το τέλος του, τον θάνατο».

Ως προς τις προθέσεις του Ρώσου προέδρου, ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός θεωρεί ότι «εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει την χώρα και να ανατρέψει την κυβέρνηση του Κιέβου». Ο Τζακ Κιν τονίζει επίσης ότι λαμβάνει «πολύ στα σοβαρά τον Πούτιν, ενώ αρκετοί από εμάς τον υποτιμήσαμε για κάποια χρόνια».

«Οσο καιρό βρίσκεται στην εξουσία ο Πούτιν, θα επιδιώκει τον στόχο της αναβίωσης της ρωσικής αυτοκρατορίας», προσθέτει.

Η έντονη δυσφορία του υψηλόβαθμων στρατιωτικών και των επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας για τον πόλεμο έρχεται επίσης καθώς πληθαίνουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του Κρεμλίνου, ο Πούτιν αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση για καρκίνο και θα μεταβιβάσει προσωρινά την εξουσία στον σκληροπυρηνικό αρχηγό της κατασκοπείας Νικολάι Πατρούσεφ. Η επέμβαση θα γίνει στην κοιλιακή χώρα και δεν είναι γνωστό πότε θα πραγματοποιηθεί. Οι πληροφορίες έρχονται από πηγή του Κρεμλίνου που επικαλείται ρωσικό κανάλι στο Telegram.

Ειδήσεις σήμερα:

Έλενα Αθανασοπούλου: Ποια είναι η ηθοποιός που κατηγορεί για βιασμό τον σκηνοθέτη των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών


Πατρίκ Ντεμαρσελιέ: Η τέλεια ομορφιά


Νάνσυ Φίσερ: H Γερμανίδα υπουργός που συνέστησε στους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης