Νάνσυ Φίσερ: H Γερμανίδα υπουργός που συνέστησε στους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα

Νάνσυ Φίσερ: H Γερμανίδα υπουργός που συνέστησε στους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μέλη του SPD ενώ ήταν επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Έσση

000_9U98A2
Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσυ Φίσερ κατάφερε να ανάψει «φωτιές» καθώς μέσα από συνέντευξη της στην εφημερίδα Handelsblatt, αναφερόμενη στην ενεργειακή κρίση προχώρησε σε... συστάσεις προς τους πολίτες λέγοντας χαρακτηριστικά πως  «οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα».

Μιλώντας δε συγκεκριμένα για τις προμήθειες που πρέπει να έχουν οι πολίτες, η υπουργός ανέφερε σχετικά πως οι πολίτες πρέπει να ανατρέξουν σε ειδική λίστα της γερμανικής Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος. «10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά», είπε. Μάλιστα, συνέστησε στους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και όχι να πάνε μαζικά για ψώνια και δημιουργηθεί πανικός και ελλείψεις στις αγορά.

Ποια είναι όμως η Νάνσι Φίσερ που κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να γίνει το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στη Γερμανία;  Η Νάνσυ Φίσερ γεννήθηκε το 1970 σπούδασε νομικά και είναι μέλος του SPD από το 1988.

043_dpa-pa_190904-99-735051_dpai

Από το 2002 έως και το 2021 ήταν μέλος του κοινοβουλίου της Έσσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και συγκεκριμένα από 2003 έως και το 2009 ήταν μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων, από το 2003 έως το 2013 ήταν μέλος της Επιτροπής Εκλογής Δικαστών. Από το 2004 έως το 2018 ήταν μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Ενέργειας και Μεταφορών και της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων από το 2009. Παράλληλα από το 2009 εκπροσωπούσε την κοινοβουλευτική ομάδα του SPD σε ζητήματα εσωτερικών υποθέσεων.

Το 2013 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών της Έσσης, ήταν η σκιώδης υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων στην  ομάδα εκστρατείας του υποψηφίου του SPD Thorsten Schäfer-Gümbel. Το 2019 εξελέγη πρόεδρος της κοινοβουλευτικής της ομάδας. 
043_dpa-pa_190506-99-99050_dpai
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού από το SPD, τους Πράσινους και του Ελεύθερους Δημοκράτες, η Φίσερ συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του κόμματός της που βρισκόταν στην ομάδα εργασίας για τη μετανάστευση και την ένταξη. 

Κλείσιμο
043_dpa-pa_267094345

Όταν οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν η Νάνσι Φίσερ έγινε η πρώτη γυναίκα υπουργός Εσωτερικών της χώρας. Μάλιστα με την ιδιότητα της υπουργού Εσωτερικών συμμετέχει  στις συνεδριάσεις της Διαρκούς Διάσκεψης Υπουργών Εσωτερικών και Γερουσιαστών των Κρατών (IMK). Σημειώνεται πως το SPD την όρισε  ως εκπρόσωπο στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση με σκοπό την εκλογή του Προέδρου της Γερμανίας το 2022.

043_dpa-pa_191102-99-550841_dpai



Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Ντινόπουλο

Οι φιλορώσοι στην Υπερδνειστερία κατηγορούν την Ουκρανία για νέα επίθεση με UAV

Άστατος ο καιρός και σήμερα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες - Πού θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης