Πόλεμος στην Ουκρανία: Οκτώ νέοι ομαδικοί τάφοι με 148 νεκρούς εντοπίστηκαν στα περίχωρα του Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οκτώ νέοι ομαδικοί τάφοι με 148 νεκρούς εντοπίστηκαν στα περίχωρα του Κιέβου

Μέχρι στιγμής, 1.202 πτώματα αμάχων έχουν εξεταστεί από τους ανακριτές και έχουν παραδοθεί στα ιατροδικαστικά ιδρύματα για να προσδιοριστεί η τελική αιτία θανάτου -   300 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι

mass_graves_ukr
Οι ουκρανικές αρχές κατήγγειλαν την εμφάνιση οκτώ νέων ομαδικών τάφων με περίπου 150 πτώματα στην περιοχή του Κιέβου, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

«Έχουμε οκτώ τάφους και στην πραγματικότητα βρήκαμε 148 άτομα μέσα», είπε o Αναπληρωτής Αρχηγός της Αστυνομίας της περιφέρειας του Κιέβου, Μαξίμ Οχερετιάνι. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νεκροί φέρουν σημάδια βασανιστηρίων. Εντοπίστηκαν με δεμένα χέρια και τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι. Ανάλογα ευρήματα είχαν εντοπιστεί στα θύματα που βρέθηκαν σε μαζικούς τάφους στη Μπούτσα.

Οι ουκρανικές Αρχές, για λόγους ασφαλείας, δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη την ακριβή τοποθεσία όπου εντοπίστηκαν οι νέοι ομαδικοί τάφοι, ενώ αναφέρουν ότι στην περιοχή του Κιέβου, έχουν βρεθεί 1.202 πτώματα Ουκρανών πολιτών που σκοτώθηκαν από Ρώσους εισβολείς. Οι σοροί παραδόθηκαν σε ιατροδικαστικά ιδρύματα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

mass_graves2


"Δυστυχώς, έχουμε φρικτά ευρήματα και καταγράφουμε τα εγκλήματα που διαπράττει ο ρωσικός στρατός στην περιοχή του Κιέβου σχεδόν καθημερινά. Μέχρι στιγμής, 1.202 πτώματα αμάχων έχουν εξεταστεί από τους ανακριτές και έχουν παραδοθεί στα ιατροδικαστικά ιδρύματα για να προσδιοριστεί η τελική αιτία θανάτου. Από αυτούς, 280 άτομα είναι επί του παρόντος άγνωστα», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής του Κιέβου Αντρίι Νεμπίτοφ, σύμφωνα με το Ukrinform.

Όπως σημειώνεται, συλλέγεται DNA, τα δεδομένα εισάγονται σε μια κοινή βάση δεδομένων και, στη συνέχεια, οι αστυνομικοί συνεργάζονται με συγγενείς για να συγκρίνουν αυτά τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας, αυτή τη στιγμή 300 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι και η τύχη τους είναι άγνωστη. Αυτός ο αριθμός αλλάζει καθημερινά καθώς περισσότερα άτομα προστίθενται στη λίστα με τους αγνοούμενους.

Όπως αναφέρθηκε, μέχρι τις 29 Απριλίου βρέθηκαν 1.187 πτώματα αμάχων που σκοτώθηκαν από τον ρωσικό στρατό στην περιοχή του Κιέβου.


Ειδήσεις σήμερα

Σοκαριστικό βίντεο: Άντρας σε ψαροταβέρνα δελέασε με φαγητό γάτα και την κλώτσησε στη θάλασσα

Survivor: Οι τρεις του τάκου, ο γυμνοσάλιαγκας, η ζευγαροχωρίστρα και η απαγορευμένη επικοινωνία – Δείτε βίντεο


Ενεργειακή κρίση: Πολύ πιθανό το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης