Λαβρόφ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά τη δήλωση για τους Εβραίους - «Απαράδεκτα τα σχόλιά του» λέει ο Τριντό

Λαβρόφ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά τη δήλωση για τους Εβραίους - «Απαράδεκτα τα σχόλιά του» λέει ο Τριντό

Το Ισραήλ αποδοκίμασε, νωρίτερα, τα σχόλια του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες

lavrof
Αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις της Δύσης μετά την εμπρηστική δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, με την οποία υπονοήθηκε ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες. Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, με τη σειρά του, καταδίκασε σχόλια του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Είναι γελοία και απαράδεκτα», είπε ο Τριντό στους δημοσιογράφους στο Ουίνδσορ του Οντάριο.

«Αυτό που μόλις είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι απίστευτο» πρόσθεσε.

Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας - Ισραήλ 

Το Ισραήλ αποδοκίμασε τα σχόλια του Ρώσου υπουργού των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο ηγέτης των Ναζί Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες, ενώ απαίτησε μία συγγνώμη από τη Μόσχα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα» για τα σχόλια που έκανε ο Λαβρόφ την Κυριακή, στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στην ιταλική τηλεόραση.

Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι ο Λαβρόφ έκανε «μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση».

«Ψευδείς και παραληρηματικές», λεει ο  πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ  για τις δηλώσεις Λαβρόφ

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη την οποία παραχώρησε χθες βράδυ ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε: «και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι εβραίοι».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση του Ισραήλ, κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις των Ρώσο πρέσβη στην χώρα, ενώ ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης