Πόλεμος στην Ουκρανία - Σολτς: «Ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία είναι επίθεση στη δημοκρατία»

Πόλεμος στην Ουκρανία - Σολτς: «Ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία είναι επίθεση στη δημοκρατία»

Οι δημοκρατικές χώρες του κόσμου εμφανίζονται αυτή τη στιγμή πιο ενωμένες απ' ότι εδώ και πολύ καιρό, αναφέρει ο Γερμανός καγκελάριος, που «επιτίθεται» και στην αυταρχική κυβέρνηση της Κίνας

scholz_german
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί σε άρθρο του στην εφημερίδα «Die Welt» ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν που συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία. Ο Σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος θεωρεί ότι η ρωσική επίθεση στρέφεται σε οτιδήποτε διασφαλίζει τη δημοκρατία.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, ο πόλεμος του Πούτιν στην Ουκρανία είναι επίθεση στη δημοκρατία.

«Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους Βλαντιμίρ Πούτιν δεν επιδιώκει μόνο ως στόχο του την καταστροφή της Ουκρανίας. Ο πόλεμός του στρέφεται ενάντια σε οτιδήποτε διασφαλίζει τη δημοκρατία: την ελευθερία, την ισότητα ενώπιον του νόμου, την αυτοδιάθεση, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», τονίζει ο Όλαφ Σολτς.

solts_welt


Κλείσιμο
Αντιθέτως, όπως λέει, οι δημοκρατικές χώρες του κόσμου εμφανίζονται αυτή τη στιγμή πιο ενωμένες απ' ότι εδώ και πολύ καιρό. «Αυτό δείχνει τι μας ενώνει ως δημοκρατίες: η πεποίθηση ότι ο νόμος πρέπει να θέτει όρια στην εξουσία», προσθέτει.

Για τον Γερμανό Καγκελάριο, «μόνο η δημοκρατία είναι ικανή να θέσει υπό έλεγχο τα προβλήματα του 21ου αιώνα».

Ο Όλαφ Σολτς επιτέθηκε επίσης με το... γάντι στις αυταρχικές κυβερνήσεις, όπως η Κίνα, οι οποίες, όπως υποστήριξε, χρησιμοποιούν τις πολιτισμικές τους διαφορές για να εξηγήσουν την πολιτική που ακολουθούν.

«Όποιος αρνείται την ύπαρξη κοινών ανθρώπινων αξιών δεν ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Όποιος το κάνει ούτως ή άλλως είναι απλώς αδαής», δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος υπενθυμίζοντας μάλιστα διδαχές του Κομφούκιου. «Ο Κινέζος φιλόσοφος Κομφούκιος δίδαξε, μεταξύ άλλων, το εξής: «Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν».

Επιπλέον, ο Γερμανός Καγκελάριος υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει σαφώς πιο αποτελεσματικά απ' ότι η Κίνα και η Ρωσία προβλήματα που προκαλεί ο καπιταλισμός, όπως η κλιματική αλλαγή. «Αυτό απαιτεί διεθνή συνεργασία, και οι Ευρωπαίοι το εφαρμόζουν στην ΕΕ εδώ και δεκαετίες», είπε ο Σολτς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσικοί βομβαρδισμοί σε Οδησσό και Μικολάιβ - «Χτυπήσαμε» 114 στόχους ανακοίνωσε η Μόσχα

Σε πάνω από ένα χρόνο θα γίνει η δίκη, δεν υποχωρούμε στο αίτημα αποφυλάκισης, λέει ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου

Πού θα γίνουν οι συγκεντρώσεις των συνδικάτων για την Πρωτομαγιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης