Πόλεμος στην Ουκρανία: Διάλεξε στρατόπεδο η Κίνα - Χαρακτηρίζει παράνομες τις κυρώσεις στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Διάλεξε στρατόπεδο η Κίνα - Χαρακτηρίζει παράνομες τις κυρώσεις στη Ρωσία

Η Ρωσία στρέφει το βλέμμα προς την Κίνα αναζητώντας στήριξη και συνεργασίες καθώς απομονώνεται ολοένα και περισσότερο από τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά συστήματα και τις εφοδιαστικές αλυσίδες

FPEq7TwXMAEdr-n
Οι υπουργοί Εξωτερικών από τη Ρωσία και την Κίνα καταδίκασαν σήμερα τις παράνομες και αντιπαραγωγικές, όπως τις χαρακτήρισαν, κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Μόσχας λόγω της Ουκρανίας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι είχε συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στην επαρχία Ανουί, στην ανατολική Κίνα, όπου θα πραγματοποιηθεί διήμερη σύνοδος αφιερωμένη στο Αφγανιστάν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενώ έχει συμπληρωθεί ήδη ένας μήνας από τότε που η Ρωσία έστειλε μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία σε μια ‘ειδική επιχείρηση’ όπως την χαρακτηρίζει η Ρωσία, πυροδοτώντας πρωτόγνωρες κυρώσεις από την πλευρά της Δύσης.

Η Ρωσία στρέφει το βλέμμα προς την Κίνα αναζητώντας στήριξη και συνεργασίες καθώς απομονώνεται ολοένα και περισσότερο από τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά συστήματα και τις εφοδιαστικές αλυσίδες.

«Οι υπουργοί είχαν μια διεξοδική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσε τον Κινέζο ομόλογό του για την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης… και τη δυναμική της διαπραγματευτικής διαδικασίας με το καθεστώς του Κιέβου», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

«Οι πλευρές σημείωσαν τον αντιπαραγωγικό χαρακτήρα των παράνομων μονομερών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία και από τις ΗΠΑ και τους δορυφόρους τους».

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι η Ρωσία και η Κίνα θα συνεχίσουν να ενδυναμώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία και να μιλούν για τις διεθνείς υποθέσεις «με μία φωνή».

«Συμφωνήθηκε να ενισχυθεί περαιτέρω ο συντονισμός εξωτερικής πολιτικής και να διευρυνθεί η συνεργασία στο διμερές πεδίο και σε διάφορες πολυμερείς δομές», ανέφερε το υπουργείο.

Ο Γουάνγκ δήλωσε ότι οι σχέσεις Κίνας και Ρωσίας έχουν «αντέξει τη δοκιμασία της διεθνούς αναταραχής» και συνεχίζουν να αναπτύσσονται σταθερά, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix TV.

«Δεν υπάρχει όριο στη συνεργασία Κίνας-Ρωσίας, δεν υπάρχει όριο στις προσπάθειές μας να πετύχουμε ειρήνη, να προστατεύσουμε την ασφάλεια και να αντιταχθούμε στην ηγεμονία», δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο.

Κλείσιμο
Ο Λαβρόφ, που χθες δήλωσε ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με την Κίνα είναι στο ισχυρότερο επίπεδο που έχουν βρεθεί ποτέ, μετέβη στην Κίνα για συνομιλίες με οικοδεσπότη τον Γουάνγκ που επρόκειτο να περιλαμβάνουν εκπροσώπους από τους Ταλιμπάν που κυβερνούν το Αφγανιστάν καθώς και από το Πακιστάν, το Ιράν, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν.


Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ: Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι πληρωμές - Οι όροι και οι δικαιούχοι

Γιώργος Περρής: «Είμαι γκέι, υπερήφανος και χαρούμενος»

H σοκαριστική στιγμή που νεαρή γυναίκα μαχαιρώνει αστυνομικό που προσπαθεί να τη βοηθήσει!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης