Μακρόν: O νέος πρωθυπουργός θα επικεντρωθεί σε κοινωνία, περιβάλλον και ανάπτυξη

Μακρόν: O νέος πρωθυπουργός θα επικεντρωθεί σε κοινωνία, περιβάλλον και ανάπτυξη

Το στίγμα της νέας κυβέρνησης, ο επικεφαλής της οποίας θα οριστεί την επόμενη εβδομάδα, έδωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας

macron-07
O νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, του οποίου το όνομα θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα, θα επικεντρώσει την προσοχή του «στα κοινωνικά, στα περιβαλλοντικά και στα αναπτυξιακά ζητήματα», δήλωσε την Τετάρτη ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο επανεκλεγείς στην προεδρία της Γαλλίας Μακρόν πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, επισκεπτόμενος την περιοχή του Κερζί, μια από τις πλέον υποβαθμισμένες της Γαλλίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην τοπική αγορά, η οποία αποδείχτηκε επεισοδιακή, ο Μακρόν είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων προτίμησαν την αποχή στις προεδρικές εκλογές.

Σήμερα το απόγευμα ο Γάλλος πρόεδρος θα παραστεί και θα μιλήσει σε επιμνημόσυνη τελετή για τον Γάλλο ηθοποιό Μισέλ Μπουκέ που πέθανε στις 13 Απριλίου.

Αύριο Πέμπτη, θα προεδρεύσει του τελευταίου συμβουλίου υπουργών της κυβέρνησης Καστέξ και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τους τραυματίες στρατιώτες που νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί.

Ειδήσεις σήμερα:

Έριξαν ντομάτες στον Μακρόν σε λαϊκή αγορά του Παρισιού - Δείτε βίντεο

Μπήκαμε στη φάση του «ενεργειακού πολέμου» - Οι εκβιασμοί των Ρώσων και η απάντηση της Ευρώπης

Άγριο έγκλημα στη Ρόδο: Σκότωσε τον φίλο του, άλλαξε τα ματωμένα ρούχα, καθάρισε και κάλεσε το ΕΚΑΒ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης