Ερντογάν κατά Μπάιντεν για τη «γενοκτονία» των Αρμενίων: «Να μάθει καλά την ιστορία πριν μιλήσει»

Ερντογάν κατά Μπάιντεν για τη «γενοκτονία» των Αρμενίων: «Να μάθει καλά την ιστορία πριν μιλήσει»

Η Άγκυρα δεν δίνει σημασία στις συγκεκριμένες αναφορές του Μπάιντεν, είπε ο Ερντογάν και τον κάλεσε «να μάθει πρώτα καλά την ιστορία»

biden_erdogan
Σκληρές εκφράσεις κατά του Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε σε ομιλία του τη Δευτέρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή δηλώσερις που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος για την γενοκτονία των Αρμενίων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ερντογάν, η Άγκυρα δεν δίνει σημασία στις συγκεκριμένες αναφορές του Μπάιντεν, τον οποίο κάλεσε «να μάθει πρώτα καλά την ιστορία».

«Οι αξιώσεις των Αρμενίων, που δείχνουν να αναγνωρίζονται από τις διοικήσεις διαφόρων χωρών, δεν μας ενδιαφέρουν. Έτσι αντιμετωπίζουμε και τις δηλώσεις του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κ. Μπάιντεν πρέπει να μελετήσει και να γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία των Αρμενίων. Δεν είναι δυνατόν για εμάς να του συγχωρήσουμε την προσπάθειά του να αμφισβητήσει την Τουρκία χωρίς να γνωρίζει αυτά τα πράγματα. Γνωρίζουμε ότι οι Αρμένιοι πολίτες που ζουν στη χώρα μας ενοχλούνται από αυτή την πολιτική κακοποίηση», είπε ο Ερντογάν.

Θυμίζεται πως πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Τζο Μπάιντεν έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που αναγνώρισε τα γεγονότα των αρχών του 20ου αιώνα κατά των Αρμενίων σαν «γενοκτονία».

Ειδήσεις σήμερα:

Σκυλάκι πέθανε από τρόμο για τα βεγγαλικά - Δεκάδες εξαφανίσεις ζώων μετά την Ανάσταση

Στη «μάχη» της αντιγήρανσης ο Τζεφ Μπέζος – Επενδύει στη μακροζωία

Επιστροφή Τραμπ με συνέντευξη στον Πιρς Μόργκαν: «Η Μέγκαν ελέγχει τον Χάρι, θα χωρίσουν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης