Πόλεμος στην Ουκρανία - Λαβρόφ: Οι συνομιλίες με τους Ουκρανούς βρίσκονται σε τέλμα

Πόλεμος στην Ουκρανία - Λαβρόφ: Οι συνομιλίες με τους Ουκρανούς βρίσκονται σε τέλμα

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι διατηρεί αμφιβολίες σχετικά με τη βούληση της ουκρανικής ηγεσίας να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις - Στη Μόσχα μεταβαίνει ο Γκουτέρες - Νωρίτερα, το Κρεμλίνο είπε ότι κατέλαβε αποθήκη όπλων στο Χάρκοβο

lavrof
Ενώ το Κρεμλίνο συνεχίζει να σφυροκοπά την Ουκρανία και την ίδια στιγμή κλιμακώνει την επιθετική πολιτική του, περιγράφει με μελανά χρώματα την πορεία των διαπραγματευτικών συνομιλιών με τη γειτονική του χώρα. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου, που στοχεύουν στο να διευθετηθεί η σύρραξη, «βρίσκονται σε τέλμα», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς οι συνομιλίες δεν έχουν οδηγήσει σε καμία ξεκάθαρη πρόοδο.

«Βρίσκονται σε τέλμα, καθώς μια πρόταση που καταθέσαμε στους Ουκρανούς διαπραγματευτές πριν από πέντε ημέρα και η οποία είχε διατυπωθεί λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλιά τους παραμένει αναπάντητη», είπε ο Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Μόσχα με τον ομόλογό του από το Καζακστάν Μουκτάρ Τλεουμπερντί.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε, επιπλέον, ότι διατηρεί αμφιβολίες σχετικά με τη βούληση της ουκρανικής ηγεσίας να συνεχίσει αυτές τις διαπραγματεύσεις.

«Είναι πολύ περίεργο για εμένα να ακούω καθημερινά δηλώσεις (…), μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο της Ουκρανίας και τους συμβούλους του, που δίνουν την εντύπωση ότι δεν έχουν καθόλου ανάγκη αυτές τις διαπραγματεύσεις», σημείωσε ο Λαβρόφ, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ρώσοι και Ουκρανοί διαπραγματευτές είχαν συνομιλίες σήμερα, όπως είπε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Μόσχας.

Στη Μόσχα μεταβαίνει ο Γκουτέρες - Συνάντηση με Πούτιν για τα βήματα ειρήνης

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταβεί την επόμενη εβδομάδα στη Ρωσία, όπου θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στην πρώτη συνάντησή τους μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κλείσιμο
«Την Τρίτη 26 Απριλίου, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα φθάσει στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Θα γίνει επίσης δεκτός από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Γκουτέρες είχε ζητήσει την Τετάρτη ξεχωριστά από τον Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να συναντηθούν για να συζητήσουν τα βήματα που πρέπει να γίνουν με στόχο την επίτευξη της ειρήνης.

Από την πλευρά του, μία εκπρόσωπος τύπου του επικεφαλής των ΗΕ, η Έρι Κανέκο, επιβεβαίωσε πως ο Γκουτέρες θα επισκεφθεί τη Μόσχα την Τρίτη, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο.

Όπως είπε η Κανέκο σε δημοσιογράφους, ο Γκουτέρες θα έχει επίσης μια συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

«Καταλάβαμε μεγάλη αποθήκη όπλων» λέει η Μόσχα

Αλλεπάλληλα ρωσικά πυρά πέφτουν στην ανατολική Ουκρανία, ενώ το Κρεμλίνο πραγματοποιεί τη δεύτερη ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο στρατός κατέλαβε μεγάλη αποθήκη όπλων στην περιοχή του Χαρκόβου, στην Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

Οι ρωσικές αρχές σημειώνουν, επίσης, ότι στην αποθήκη όπλων βρίσκονταν χιλιάδες τόνοι πυρομαχικών, σύμφωνα με το TASS.

Ειδήσεις σήμερα:

Μάικ Τάισον: Εκπρόσωπός του ισχυρίζεται πως ο συνεπιβάτης του πέταξε ένα μπουκάλι πριν ξεκινήσει να τον γρονθοκοπεί - Δείτε βίντεο

Αναχώρησε η αποστολή για το Άγιο Φως - Πού υπήρξε διαφωνία με το Ισραήλ για την παραλαβή του

Νέα πυρά της Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Σας βοηθήσαμε να απελευθερωθείτε και εσείς απελάσατε Ρώσους διπλωμάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης