Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ρωσικά πλοία δεν θα μπορούν να δένουν σε λιμάνια των ΗΠΑ» ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Κανένα πλοίο που πλέει υπό ρωσική σημαία ή που ανήκει ή λειτουργεί από ρωσική οντότητα δεν θα επιτρέπεται να ελλιμενίζεται σε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών

joe-biden-debate
Εντείνει τις πιέσεις ο Μπάιντεν σε βάρος της Ρωσίας ενώ μαίνονται σφοδρές μάχες στα ανατολικά της Ουκρανίας. Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε καθολική απαγόρευση όλων των ρωσικών πλοίων από τα λιμάνια και τις ακτές της Αμερικής.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη απαγόρευση πλοίων που συνδέονται με τη Ρωσία από τα λιμάνια των ΗΠΑ και είπε ότι θα στείλει επιπλέον πόρους 800 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις – ένα πακέτο που περιλαμβάνει βαρύ πυροβολικό και τακτικά drones», αναφέρει η Washington Post, με το Reuters να συμπληρώνει: «Είναι ένα νέο βήμα πίεσης της Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία. Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να εκδώσει συγκεκριμένη ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες».

Κατά το Reuters, κανένα πλοίο που πλέει υπό ρωσική σημαία ή που ανήκει ή λειτουργεί από ρωσική οντότητα δεν θα επιτρέπεται να ελλιμενίζεται σε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών ή να έχει πρόσβαση στις ακτές της.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, τη Μαριούπολη να θυμίζει πόλη-φάντασμα και τα ανατολικά να πλήττονται αδιάκοπα από τα ρωσικά πυρά, το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου ανακοίνωσε μεγάλη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, ύψους 800 εκατ. δολαρίων.

Στο στρατιωτικό πακέτο στήριξης δεκάδες οβίδες, πυρομαχικά, μη επανδρωμένα αεροσκαφών (drones), αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Howitzer και πυρομαχικά.

Η οικονομική βοήθεια των 500 εκατ.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε επιπλέον οικονομικό πακέτο στήριξης ύψους 500 εκατ. δολαρίων.

Ο Μπάιντεν διερωτήθηκε εάν πράγματι οι Ρώσοι κατέχουν τον έλεγχο ολόκληρης της Μαριούπολης, ενώ οι Ουκρανοί αξιωματούχοι διατρανώνουν ότι συνεχίζουν την αντίσταση στην κομβικής σημασίας πόλη.

Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ανακοινώσει ότι αναμένεται ένα τεράστιο κύμα έως και 7 εκατ. προσφύγων. Στο πλαίσιο αυτό, οι ΗΠΑ έχουν γνωστοποιήσει ότι θα δεχθούν έως και 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο οικονομικό πακέτο ύψους 500 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

Η φωτογραφία που εκθέτει τον Λαβρόφ: Πλάι πλάι με την «ερωμένη» του και μία πορνοστάρ σε επίσημο ταξίδι

Ο Μάικ Τάισον γρονθοκόπησε επιβάτη αεροπλάνου και τον άφησε αιμόφυρτο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ