Fake news από τη ρωσική τηλεόραση: Προβάλει ρωσικό θέρετρο για να δείξει ότι επιστρέφει η «κανονικότητα» στην κατεχόμενη Χερσώνα

Fake news από τη ρωσική τηλεόραση: Προβάλει ρωσικό θέρετρο για να δείξει ότι επιστρέφει η «κανονικότητα» στην κατεχόμενη Χερσώνα

Ρωσικό μέσο ενημέρωσης προκειμένου να πείσει ότι η ουκρανική πόλη πλέον είναι μία ήσυχη και ειρηνική περιοχή πέρασε σε άλλο επίπεδο - Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους της Χερσώνας

fake_hersona
Τις μηχανές της ρωσικής προπαγάνδας έχει βάλει μπροστά η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να δείξει ότι έχει επιστρέψει η «κανονικότητα» στην κατεχόμενη Χερσώνα της Ουκρανίας.

Μάλιστα οι ιθύνοντες της ρωσικού δικτύου NTV «συνελήφθησαν» να χρησιμοποιούν μία εικόνα από το ρωσικό θέρετρο Yesk προκειμένου να παρουσιάσουν την επικρατούσα κατάσταση στην ουκρανική πόλη.

Έτσι λοιπόν το NTV ισχυρίστηκε ότι η Χερσώνα πλέον είναι μία ήσυχη και ειρηνική περιοχή. Και όλα αυτά την ώρα που η εισβολή στο ουκρανικό έδαφος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Κλείσιμο



«Γενικά, η ζωή στη Χερσώνα, αφού έφυγαν οι εθνικιστές μαχητές, επανέρχεται σταδιακά στην κανονικότητα. Μητέρες με καροτσάκια περπατούν στα πάρκα, παιδιά παίζουν στις παιδικές χαρές… Καταστήματα, βενζινάδικα λειτουργούν κανονικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής του NTV.
Σημειώνεται πως οι εικόνες που προβλήθηκαν από το ρωσικό δίκτυο προκάλεσαν την οργή των Ουκρανών της Χερσώνας, που κάλεσαν σε αναρτήσεις τους στα social media τους Ρώσους να δείξουν αυτό το βίντεο στους ηλικιωμένους παππούδες τους και στους γονείς τους προκειμένου να κατανοήσουν τα ψέματα του Πούτιν. Το NTV ανήκει στην Gazprom Media, που είναι η μεγαλύτερη ρωσική εταιρεία Μέσων Ενημέρωσης και θυγατρική της Gazprom.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέο οικονομικό πακέτο ύψους 500 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία

Η φωτογραφία που εκθέτει τον Λαβρόφ: Πλάι πλάι με την «ερωμένη» του και μία πορνοστάρ σε επίσημο ταξίδι

Ο Μάικ Τάισον γρονθοκόπησε επιβάτη αεροπλάνου και τον άφησε αιμόφυρτο - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης