Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μπορούν να εμπλακούν στην απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη» είπε η Νούλαντ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μπορούν να εμπλακούν στην απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη» είπε η Νούλαντ

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κατηγόρησε τους Ρώσους για τη μη ασφαλή απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη - Δεν διευκρίνισε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να εμπλακεί η Συμμαχία - Λιγότερος αριθμός ανθρώπων από το προγραμματισμένο κατόρθωσαν να φύγουν σήμερα από τη Μαριούπολη

victoria-nuland-700x400
Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μπορούν να συμμετάσχουν στην ασφαλή απομάκρυνση των αμάχων και των τραυματιών από τη Μαριούπολη, η οποία είναι περικυκλωμένη και βομβαρδίζεται από τα ρωσικά στρατεύματα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ στο CNN.

«Υπήρχε κάποια ελπίδα ότι οι Ρώσοι θα μπορούσαν να επιτρέψουν την ασφαλή απομάκρυνση των αμάχων και των τραυματιών στρατιωτών από τη Μαριούπολη», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Η Νούλαντ πρόσθεσε ότι, κατά τη γνώμη της, αν τελικά προκριθεί αυτή η λύση, «οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα εμπλακούν», ωστόσο δεν διευκρίνισε πώς θα μπορούσε να εμπλακεί η Συμμαχία σε αυτή τη διαδικασία.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τέτοιες συμφωνίες για την εκκένωση της Μαριούπολης «έχουν επανειλημμένα αποτύχει» και τελικά η ρωσική πλευρά είναι αυτή που πρέπει να εγγυηθεί για την ασφαλή απομάκρυνση των ανθρώπων.

Η Νούλαντ σημείωσε επίσης ότι η πολιορκία της Μαριούπολης και ο τρόπος με τον οποίο συμβαίνει, μαρτυρούν τη «βιαιότητα αυτού του πολέμου» και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Λιγότερος αριθμός ανθρώπων από το προγραμματισμένο κατόρθωσαν να φύγουν σήμερα από τη Μαριούπολη


Κλείσιμο
Στο μεταξύ, λιγότερα λεωφορεία από όσο ήταν προγραμματισμένο, μπόρεσαν να φτάσουν σήμερα σε αμάχους στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη Μαριούπολη και δεν απομακρύνθηκαν πολλοί άνθρωποι, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ.

Ο Πάβλο Κιριλένκο έκανε τις δηλώσεις αυτές αφού ο δήμαρχος της Μαριούπολης είπε σήμερα ότι ελπίζει ότι 90 λεωφορεία θα μπορούσαν να εισέλθουν στην πόλη και να απομακρύνουν περίπου 6.000 ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στην πολιορκούμενη πόλη- κυρίως γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

«Κόσμος μαζεύτηκε στα συμφωνημένα σημεία συνάντησης, αλλά λίγοι από αυτούς μπήκαν στα λεωφορεία», είπε, χωρίς να δώσει στοιχεία.

Λίγο νωρίτερα, δύο αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters τόνισε ότι δεκάδες άμαχοι επιβιβάστηκαν σε ένα μικρό κομβόι λεωφορείων, στη Μαριούπολη, και στη συνέχεια αναχώρησαν από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκένωσης με προορισμό εδάφη ελεγχόμενα από την Ουκρανία.Λιγότερος αριθμός ανθρώπων από το προγραμματισμένο κατόρθωσαν να φύγουν σήμερα από τη Μαριούπολη.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Στα 713 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Μαΐου - Καθαρή αύξηση €50

Νεαρή ανέβηκε να βγάλει selfie σε όχημα του Προαστιακού στην Κόρινθο και έπαθε ηλεκτροπληξία

Τζόνι Ντεπ για Άμπερ Χερντ: «Μου πετούσε το τηλεκοντρόλ στο κεφάλι, το κρασί στο πρόσωπο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης