Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία θα τερματίσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του έτους

Τον σταδιακό τερματισμό των ρωσικών εισαγωγών ενέργειας επιδιώκει το Βερολίνο – Μετά το πετρέλαιο θα υπάρξει διακοπή εισαγωγών και για το φυσικό αέριο 

berbok_letonos
Τέλος στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου μέχρι το τέλος του χρόνου σκοπεύει να βάλει η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, έπειτα από μια συνάντησή της σήμερα με τους ομολόγους της από χώρες της Βαλτικής.

«Λέω λοιπόν εδώ ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ναι, η Γερμανία επίσης καταργεί πλήρως τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας», δήλωσε η Μπέρμποκ.

«Θα μειώσουμε κατά το ήμισυ το πετρέλαιο μέχρι το καλοκαίρι και θα το μηδενίσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου και μετά θα ακολουθήσει το φυσικό αέριο, σε έναν κοινό ευρωπαϊκό οδικό χάρτη, γιατί η κοινή μας έξοδος, η πλήρης έξοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η κοινή μας ισχύς».

Μείωση του εμπορίου με τη Ρωσία ζήτησε ο Λετονός ΥΠΕΞ

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την Μπέρμποκ, ο Λετονός ομόλογός της Έντγκαρς Ρίνκεβιτς δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να μειώσει περαιτέρω το εμπόριο της με τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών ενέργειας.

Κλείσιμο
«Πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι η Ρωσία δεν θα ηρεμήσει για κάποιο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά τη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία θα συνεχίσει να ενεργεί εχθρικά», είπε ο Ρίνκεβιτς.

«Πρέπει να επανεξετάσουμε τη συνεργασία μας με την Ουκρανία και πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους εμπορικούς δεσμούς με τη Ρωσία. Αυτό αφορά επίσης τον ενεργειακό τομέα», δήλωσε ο Λετονός ΥΠΕΞ.


Ειδήσεις σήμερα:

Η Μόσχα εκτόξευσε νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο - «Τροφή για σκέψη σε όσους απειλούν τη Ρωσία», το μήνυμα Πούτιν


Ο Πούτιν απαγόρευσε στην κόρη του να ταξιδέψει στο εξωτερικό - «Δεν σκόπευε να επιστρέψει στη Ρωσία»


Παιδίατρος «καίει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου - Είχε πει ότι η Τζωρτζίνα βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης