Τζο Μπάιντεν: Δείτε το ρομαντικό τηλεφώνημα-έκπληξη στη σύζυγο καλεσμένου του στον Λευκό Οίκο

Τζο Μπάιντεν: Δείτε το ρομαντικό τηλεφώνημα-έκπληξη στη σύζυγο καλεσμένου του στον Λευκό Οίκο

Ο ακτιβιστής Φρεντ Γκουτενμπεργκ μοιράστηκε μια συγκινητική ιστορία για το πώς ο Αμερικανός πρόεδρος βοήθησε τον ίδιο και τη σύζυγό τους όταν έχασαν την κόρη τους

biden_call
Η πρόσφατη επίσκεψη του Φρεντ Γκούτενμπεργκ, ενός από τους πιο μάχιμους ακτιβιστές κατά της βίας των όπλων, στον Λευκό Οίκο έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να υποδέχεται ζεστά τον παλιό του γνώριμο.

Ο Γκούτενμπεργκ είναι ένας από τους τραγικούς γονείς που έχασαν το παιδί τους στο μακελειό σε σχολείο του Πάρκλαντ το 2018. Ανάμεσα στα 17 θύματα της επίθεσης ήταν η 14χρονη κόρη του, Τζέιμι. Από το συγκλονιστικό αυτό συμβάν και έπειτα, ο 56χρονος έχει αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του στη μάχη να αλλάξει η νομοθεσία για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, ώστε να αποφεύγονται ανάλογες τραγωδίες.

Στη συνάντηση των δύο ανδρών ο Μπάιντεν έδειξε τη ρομαντική πλευρά του, αφού μόλις πληροφορήθηκε από τον Γκούτενμπεργκ ότι σήμερα είναι η επέτειος γάμου του, κάλεσε στο τηλέφωνο τη σύζυγο του ακτιβιστή, Τζένιφερ, για να της ευχηθεί. «Στέκομαι εδώ με έναν τύπο που καμαρώνει που είναι σύζυγός σου» είπε με χιούμορ ο Αμερικανός πρόεδρος στην έκπληκτη γυναίκα, που σίγουρα δεν περίμενε αυτό το τηλεφώνημα.



Κλείσιμο
Στη συνέχεια, ο Γκούτενμπεργκ αποκάλυψε στους παρόντες δημοσιογράφους πώς ο Μπάιντεν είχε βοηθήσει τον ίδιο και τη γυναίκα του με τις συμβουλές του όταν έχασαν την κορούλα τους.

Περίπου έναν μήνα αφότου σκοτώθηκε η Τζέιμι, ο Μπάιντεν βρισκόταν στο Παλμ Μπιτς για ένα event του Ιδρύματος Μπο Μπάιντεν (που έχει πάρει το όνομά του από τον αδικοχαμένο γιο του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2015). Σε αυτήν την εκδήλωση, και παρότι είχε να συναντήσει πολλά άτομα, ο Μπάιντεν είχε πάρει παράμερα τον Γκούτενμπεργκ και άλλον ένα πατέρα που έχασε το παιδί του στο Πάρκλαντ και για πολλή ώρα τους μιλούσε, δίνοντάς τους συμβουλές για το πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την απώλεια μαζί με τις συζύγους τους. «Μου είπες ότι κάθε άνθρωπος πενθεί διαφορετικά και ότι αυτό που πρέπει να κανείς σε έναν γάμο είναι να βρεις τον τρόπο να στηρίξεις τον άλλον», ανέφερε ο ακτιβιστής, τονίζοντας ότι, επειδή ο ίδιος και η Τζένιφερ αντέδρασαν πολύ διαφορετικά στον χαμό της Τζέιμι, η συμβουλή του Αμερικανού προέδρου τον έκανε να καταλάβει ότι ήταν κάτι απολύτως φυσιολογικό.


Ειδήσεις σήμερα

Άγρια επεισόδια «πυροδότησαν» στη Σουηδία οι συγκεντρώσεις ακροδεξιών που ήθελαν να κάψουν το Κοράνι

Σοβαρό τροχαίο για την αντιδήμαρχο Αλίμου - «Είχα Άγιο, αν ήμουν μόνη μου, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά»

Εφόσον υπάρξει μείωση του ΦΠΑ θα είναι για λίγα προϊόντα, λέει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης