Αν η Τουρκία αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και αποδεχτεί να καθοριστούν οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ΑΟΖ των δύο χωρών, τα πάντα μπορεί να είναι στο τραπέζι, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης απαντώντας στη δήλωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε σχέση με τη διέλευση του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω Τουρκίας.
Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε σε ισότιμο διαμοιρασμό του φυσικού αερίου με τους Τουρκοκύπριους και κάλεσε την ΕΕ να παρέμβει για να περάσει ο αγωγός φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Τουρκία και μετά στην Ευρώπη πριν από τη λύση του Κυπριακού.
«Αν πράγματι ο Τσαβούσογλου θέλει να συνομιλούμε, πριν και πάνω απ’ όλα θα πρέπει να αναγνωρίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
Ανέφερε επίσης ότι «δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι να αποδεχτούν την πρόταση - πρόσκλησή μας είτε για διάλογο προς καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας, είτε να προσφύγουμε σε επιδιαιτησία».
Το επαγγελματικό τμήμα της LG Electronics Hellas παρουσίασε το B2B όραμά του για το 2030 και την ανακαινισμένη B2B Academy, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του δέσμευση στην εκπαίδευση, την τεχνολογική καινοτομία και την ανάπτυξη ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων.
Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο ψηφιακό ακαδημαϊκό βοηθό, σχεδιασμένο να συνομιλεί με τον φοιτητή φυσικά, να κατανοεί τις απορίες του και να τον καθοδηγεί στη μελέτη του.