Η Europol έκλεισε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο

Η Europol έκλεισε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο

Το φόρουμ, που είχε πάνω από μισό εκατομμύριο χρήστες, «ειδικευόταν» στην πώληση δεδομένων που είχαν κλαπεί από αμερικανικές εταιρείες

hacker
Η Europol ανακοίνωσε το κλείσιμο μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο, η οποία πωλούσε πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που είχαν διαρρεύσει από αμερικανικές εταιρείες.

H RaidForums, που ξεκίνησε το 2015, περιελάμβανε, σύμφωνα με τη Europol, τουλάχιστον μισό εκατομμύριο χρήστες και ήταν ένα από τα πιο σημαντικά φόρουμ χάκερ στον κόσμο. Η υποδομή της πλατφόρμας κατασχέθηκε ενώ ο διαχειριστής της καθώς και δύο συνεργοί συνελήφθησαν, διευκρίνισε η Europol.

Οι βάσεις δεδομένων περιείχαν πληροφορίες για εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες δρομολόγησης, καθώς και τα ονόματα χρηστών και σχετικούς κωδικούς εισόδου απαραίτητους για την πρόσβαση σε λογαριασμούς στο Διαδίκτυο.

Η επιχείρηση με την επωνυμία Tourniquet συντονίστηκε από τη Europol, η οποία υποστήριξε τις έρευνες που διεξάγονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία, στη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.

Ήταν η κατάληξη σχολαστικού σχεδιασμού διάρκειας ενός έτους ανάμεσα στις αρχές που ενεπλάκησαν στην προετοιμασία της, σύμφωνα με τη Europol.

Ειδήσεις σήμερα:

O πατέρας της Καρολάιν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Μακάρι να μπορούσα να πάρω στα χέρια μου αυτή τη νυφίτσα»

Πολιτική ταραχή για τον «μαχητή του Tάγματος Αζόφ» στην ομιλία Ζελένσκι

Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Χάγη τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης