Δραματικό βίντεο από τη Σαγκάη: Οι φωνές απόγνωσης των εγκλωβισμένων κατοίκων λόγω του σκληρού lockdown

Δραματικό βίντεο από τη Σαγκάη: Οι φωνές απόγνωσης των εγκλωβισμένων κατοίκων λόγω του σκληρού lockdown

Εχουν καταρρεύσει οι αλυσίδες διανομής τροφίμων - Καθημερινό φαινόμενο το πλιάτσικο στα σούπερ μάρκετ - Τα μωρά με κορωνοϊό απομακρύνονται από τους γονείς τους

Shanghai2
Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της Σαγκάης καθώς εδώ και τρεις εβδομάδες έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας στην κινεζική πόλη. Οι κάτοικοι της Σαγκάης δυσκολεύονται να προμηθευτούν κρέας, ρύζι και άλλα τρόφιμα εξαιτίας του lockdown.

Σε βίντεο που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου αποτυπώνεται η έκρηξη του θυμού αλλά και της απόγνωσης των κατοίκων της πόλης που ουρλιάζουν εγκλωβισμένοι μέσα στα διαμερίσματα.

Η Σαγκάη, μια πόλη 26 εκατομμυρίων κατοίκων στη νοτιοανατολική ακτή της Κίνας, αποτελεί σημαντικό χρηματοοικονομικό κόμβο, ενώ φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο.

Δείτε το βίντεο στο twitter:


Τα μέτρα καραντίνας περιλαμβάνουν τηλεργασία καθώς και αναστολή των δημόσιων συγκοινωνιών.

Κλείσιμο
Η επέκταση του lockdown έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στις υπηρεσίες παράδοσης, στους ιστότοπους παντοπωλείων ακόμα και στο κρατικό δίκτυο διανομής προμηθειών.

Το κλίμα απόγνωσης έχει γενικευτεί και η οργή έχει κυριεύσει τους κατοίκους που λεηλατούν καταστήματα τροφίμων.

Η Κίνα ακολουθεί μια αυστηρή στρατηγική μηδενικής Covid και επιβάλει δραστικά μέτρα. Η Σαγκάη και η βορειοανατολική κινεζική επαρχία Ζιλίν είναι οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία στην Κίνα.

051_XxjpbeE007381_20220409_PEPFN0A001

Στην Κίνα, όποιος βρεθεί θετικός, ακόμη και ασυμπτωματικός, απομονώνεται από μη μολυσμένα άτομα. Οι αρχές της Σαγκάης επιβεβαίωσαν την περασμένη Δευτέρα ότι αυτό το μέτρο ισχύει και για παιδιά. «Εάν ένας από τους γονείς έχει επίσης μολυνθεί, μπορεί να συνοδεύσει το παιδί και να το φροντίσει σε ειδικό χώρο όπου θα νοσηλεύονται», δήλωσε τη Δευτέρα ο Wu Qianyu, αξιωματούχος των δημοτικών υπηρεσιών υγείας.

Αλλά «αν τα μέλη της οικογένειας δεν πληρούν τις προϋποθέσεις στήριξης, δηλαδή δεν μολυνθούν τα ίδια, τα παιδιά θα χωριστούν από τους γονείς τους», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου. Όσοι είναι άνω των 7 ετών θα φιλοξενούνται σε κέντρα καραντίνας και οι κάτω των 7 ετών, εάν είναι μόνοι, θα φροντίζονται από δημόσια κέντρα υγείας.

Φωτογραφίες και video που δείχνουν μωρά και μικρά παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους και να τοποθετούνται σε κλινικές απομόνωσης σε νοσοκομεία της πόλης έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και μεγάλη κατακραυγή στην παγκόσμια κοινή γνώμη.
china-shanghai-coronavirus-covid-19-lockdown-1649647493_2
0_Covid-19
Καθημερινό φαινόμενο η λεηλασία των σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα, μάλιστα, με φωτογραφίες και αναφορές που φέρονται να έχουν διαρρεύσει, τα παιδιά συχνά στριμώχνονται στα κέντρα απομόνωσης και δεν έχουν επαρκή επίβλεψη από ενήλικες.

Διπλωμάτες από σχεδόν 30 χώρες της Δύσης έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στα σκληρά μέτρα, ενώ έχουν αποστείλει και επιστολές στο αρμόδιο Υπουργείο εκφράζοντας τις ανησυχίες και την αντίθεσή τους.

Δείτε βίντεο: Σαγκάη: Ακούστε τις φωνές απόγνωσης των εγκλωβισμένων κατοίκων λόγω του σκληρού lockdown
Σαγκάη: Ακούστε τις φωνές απόγνωσης των εγκλωβισμένων κατοίκων λόγω του σκληρού lockdown


Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης βίασε και σκότωσε μωρό - Σωματέμποροι δρουν στα σύνορα

Survivor: Στον τάκο ξανά ο Εμμανουήλ και οι… εκρήξεις στους μπλε – Δείτε βίντεο

Γαλλικές εκλογές: Νικητής του πρώτου γύρου ο Μακρόν με 27,4% έναντι 24,9% της Λεπέν με καταμετρημένο το 86% των εγγεγραμμένων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης