Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις σε Μικολάιφ και Χάρκοβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις σε Μικολάιφ και Χάρκοβο

Ακόμη μια νύχτα αγωνίας στην Ουκρανία - Ο απολογισμός των θυμάτων από την πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ αυξήθηκε στους 57

vasylklv_tank
Στο ίδιο έργο θεατές οι Ουκρανοί, βιώνουν ξανά τον τρόμο, με τις επιθέσεις, τις αεροπορικές επιδρομές και τις εκρήξεις να μην έχουν τέλος.

Αργά το βράδυ, έγινε γνωστό από τα ουκρανικά μέσα ότι σημειώθηκε τεράστια έκρηξη στο Μικολάιφ, πόλη κοντά στη Μαύρη Θάλασσα στο νότιο τμήμα της χώρας, με τον κυβερνήτη της περιοχής να επιβεβαιώνει την πληροφορία.


Κλείσιμο
Στο μεταξύ, νωρίτερα σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία, σε αεροπορικές επιδρομές, 10 άμαχοι ενώ 11 τραυματίστηκαν.

Μια σειρά ισχυρών εκρήξεων ακούστηκαν, ακόμη, στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο.

«Εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και να σκεφτούμε διαπραγματεύσεις με ανθρώπους που διαπράττουν εγκλήματα» διεμήνυσε, νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Εάν όμως οι συζητήσεις με τους Ρώσους βοήθησουν να αποτραπεί μια σφαγή, όπως συνέβη στην Μπούκα, ή μια επίθεση όπως στο Κραματόρσκ, θα σκεφτούμε τις διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων από την πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ αυξήθηκε στους 57 νεκρούς, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο.

Ο Κιριλένκο δήλωσε ότι 109 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, για την οποία η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία. Η Μόσχα απορρίπτει την ευθύνη, λέγοντας ότι ο πύραυλος ήταν ουκρανικός.

Συνολικά 2.824 άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Κυριακή από τις πόλεις της Ουκρανίας μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων. Μεταξύ αυτών και 213 κάτοικοι του πολιορκημένου λιμανιού της Μαριούπολης, στον νότο, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ σε ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Ειδήσεις σήμερα

Γαλλικές εκλογές: Τι δείχνει το πρώτο exit poll για τα ποσοστά Μακρόν και Λεπέν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης βίασε και σκότωσε μωρό - Σωματέμποροι δρουν στα σύνορα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με βροχές και καταιγίδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης