Γαλλικές εκλογές: Τι δείχνει το πρώτο exit poll για τα ποσοστά Μακρόν και Λεπέν

Γαλλικές εκλογές: Τι δείχνει το πρώτο exit poll για τα ποσοστά Μακρόν και Λεπέν

Περίπου τα ίδια ποσοστά, κοντά στο 24%, συγκεντρώνουν Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με exit poll που δημοσιεύει η γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα La Libre λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες - Τι ποσοστό συγκεντρώνει ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν

macronlepenmain
Σύμφωνα με ένα exit poll που δημοσιεύει η γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα La Libre, καθώς στην Γαλλία απαγορεύεται η δημοσίευση εκτιμήσεων ψήφου πριν κλείσουν οι κάλπες, ο Εμμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνουν περίπου τα ίδια ποσοστά, ήτοι κοντά στο 24%. Σύμφωνα πάντα με την ίδια την βελγική εφημερίδα, η οποία υπογραμμίζει ότι πρόκειται απλώς για εκτιμήσεις σε έναν μικρό αριθμό ερωτηθέντων, ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν Λικ  Μελανσόν συγκεντρώνει το 19% των ψήφων.

Στις αγροτικές περιοχές της Γαλλίας, στις οποίες οι δημοσκοπήσεις κατέγραφαν ότι οι ψηφοφόροι θα στραφούν σε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς υποψηφίους, είχαν μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές από τις αστικές περιοχές, στις οποίες ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εθεωρείτο το απόλυτο φαβορί.

Στην Dordogne της Νέας Ακουιτανίας όπου τα ακροδεξιά και ακροαριστερά κόμματα έχουν κερδίσει τις τοπικές εκλογές, το ποσοστό συμμετοχής ήταν στο 75,26% ενώ στο Παρίσι το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες άγγιξε μόλις το 52,1%. Η πόλη Roubaix στην βορειοδυτική Γαλλία, στα σύνορα με το Βέλγιο, έσπασε όλα τα ρεκόρ αποχής καθώς μόλις το 21% των πολιτών προσήλθαν στις κάλπες.

Ο Μελανσόν καταγράφει τις πρώτες του νίκες στους υπερπόντιους νομούς

Στους υπερπόντιους γαλλικούς νομούς ο υποψήφιος της Αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν καταγράφει τις πρώτες νίκες του. Στην Μαρτινίκα , ο υποψήφιος του ακροαριστερού κόμματος «La France Insoumise» κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία με 53,1% των ψήφων. Στη δεύτερη θέση, η Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε το 16,3% των ψήφων, ενώ  ο Εμανουέλ Μακρόν ελαβε  το 13,42% των ψήφων.

Η ίδια ηγετική τριάδα παρουσιάζεται και στη Γουαδελούπη , όπου ο ο Μελανσόν συγκεντρώνει το 56,16% των ψήφων, η Μαρίν Λε Πεν το 17,92% και ο Εμανουέλ Μακρόν το 13,4%. Στον Άγιο Μαρτίνο ο Μελανσόν συγκεντρωνει το 35% των ψήφων και ακολουθεί ο Εμανουέλ Μακρόν με 25% και η Μαρίν Λε Πεν με 14,9%.

Στη Γουιάνα , πρώτος ο Μελασνόν με 50,59% και ακολουθεί η Μαρίν Λε Πεν με 17,66% και ο Εμανουέλ Μακρόν με 14,22%.  Στον Άγιο Βαρθολομαίο προηγείται ο Εμανουέλ Μακρόν με 23,8% και ακολουθεί η Μαρίν Λε Πεν με 22,4% και ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 13,2%.

Ειδήσεις σήμερα

Άγρια δολοφονία στην Τήνο: 90χρονος σκότωσε τον διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας

«Η προτεραιότητά του είναι ο εαυτός του», λένε επιστήμονες που αναλύουν την τελευταία συνέντευξη του Μάνου Δασκαλάκη

Η Γαλλία στις κάλπες σήμερα - Θρίλερ για Μακρόν και Λε Πεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης