Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική φάλαγγα 13 χιλιομέτρων με τεθωρακισμένα και πυροβολικό οδεύει στο Ντονμπάς - Εικόνες
Ο Πούτιν στρατολογεί απόστρατους και συγκεντρώνει στρατιώτες από την Υπερδνειστερία για να καλύψει τις τεράστιες απώλειες και να «χτυπήσει» στο Ντονμπάς
Ένα μεγάλο κονβόι, αποτελούμενο από ρωσικά τεθωρακισμένα και μονάδες πυροβολικού, «έπιασαν» νέες δορυφορικές εικόνες να κατευθύνται προς τις υπό πολιορκία περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας, επιβεβαιώνοντας, προφανώς, την πρόθεση των Ρώσων να ρίξουν το βάρος στο Ντονμπάς. Την ίδια ώρα, οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές επιθέσεις, καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τα εδάφη τους.
Οι εικόνες, που τραβήχτηκαν από την Maxar Technologies αργά την Παρασκευή και κυκλοφόρησαν, δείχνουν το στρατιωτικό κονβόι μήκους περίπου 13 χιλιομέτρων να διασχίζει την πόλη Velykyi Burluk και να κατευθύνεται νότια, μέσω ενός τόξου που τη δεδομένη περίοδο ελέγχεται από τη Ρωσία. Σύμφωνα με αναλυτές, η συγκεκριμένη πομπή προοριίζεται για τις πρώτες γραμμές στις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.
Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από βασικές στρατηγικές θέσεις γύρω από το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, μετά και τη σκληρή αντίσταση που συνάντησαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, κάνοντας γνωστό πως θα επικεντρωθούν στο Ντονμπάς.
Some more satellite images of the almost 8 mile long Russian military convoy that was seen in the Video moving south through Velykyi Burluk, east of Kharkiv on 8th April. Pics via @Maxar . #Ukraine#Russia#Putinpic.twitter.com/c1iWU7eBCu
Την ίδια στιγμή, πάντως, οι απώλειες που προκάλεσε η Ουκρανία στον ρωσικό στρατό είναι τόσο μεγάλες που το Κρεμλίνο έχει καταφύγει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη στρατολόγηση απόστρατων για να συμπληρώσει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Κλείσιμο
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει στραφεί σε προσωπικό που αποστρατεύτηκε ή απομακρύνθηκε ήδη από το 2012 για να αντικαταστήσει τους πεσόντες στρατιώτες και αξιωματικούς του, με τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας να ανεβάζουν τον αριθμό των Ρώσων νεκρών σε σχεδόν 20.000.
Ο ρωσικός στρατός θεωρείται επίσης ότι στρατολογεί στρατιώτες από την περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας, η οποία τον Μάρτιο χαρακτηρίστηκε κατεχόμενη περιοχή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Οι προσπάθειες του Κρεμλίνου να αναπληρώσει την μαχητική του δύναμη έρχονται, τη στιγμή που κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να «ανταποδώσει τα χτυπήματα» στη Ρωσίαστην ανατολική περιοχή του Ντονμπάς πριν επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με με τον Πούτιν.
Ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, ένας από τους στενότερους συμβούλους του Ουκρανού προέδρου και επικεφαλής της διαπραγματευτικές ομάδας των Ουκρανών, δήλωσε αργά χθες το βράδυ πως «η Ουκρανία είναι έτοιμη για μεγάλες μάχες. Η Ουκρανία πρέπει να τους κερδίσει, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς. Μόλις συμβεί αυτό, η Ουκρανία θα έχει πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση. Μετά από αυτό οι πρόεδροι θα συναντηθούν».
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.