Τουρκία: Σημαντικές εξελίξεις για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

Τουρκία: Σημαντικές εξελίξεις για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο προαναγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

«Στην ανατολική Μεσόγειο έχει αρχίσει να διαφαίνεται βούληση για λύση, η οποία περιλαμβάνει και την Τουρκία» ανέφερε ο Φατίχ Ντονμέζ

tourkos_upourgos_energeias
Σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο εντός των επόμενων ημερών προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ.

Μιλώντας σε τελετή για το γεωτρύπανο Γιαβούζ, που θα μεταφέρει τα αποθέματα φυσικού αερίου της Μαύρης Θάλασσας στην ξηρά, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι «θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το φυσικό αέριο όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες ημέρες».

«Σε αυτό το πλαίσιο, με αμοιβαίο σεβασμό προς τα δικαιώματά μας, μπορούμε να καταστήσουμε την ανατολική Μεσόγειο μια νέα ασφαλή οδό ενεργειακού εφοδιασμού», πρόσθεσε.

Όπως υποστήριξε, η Τουρκία είναι υπέρ των επιλογών νέων χωρών και διαδρομών, προκειμένου να αυξηθούν οι εναλλακτικές των πόρων φυσικού αερίου. «Είναι σημαντικό για την ασφάλεια του εφοδιασμού τόσο προς εμάς όσο και προς την Ευρώπη» επισήμανε.

Ο Ντονμέζ μάλιστα επανέλαβε ότι η Τουρκία θα μετάσχει σε κάθε έργο που «υποστηρίζει τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ηρεμία και πραγματοποιείται στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού».

Τον Μάιο ανέφερε ότι θα επισκεφθεί το Ισραήλ, μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Η επίσκεψη στο Ισραήλ πιθανότατα θα γίνει εκεί στον Μάιο, οι συνομιλίες πάνε καλά. Στην ανατολική Μεσόγειο έχει αρχίσει να διαφαίνεται βούληση για λύση, η οποία περιλαμβάνει και την Τουρκία».


Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε σε ηλικία 107 ετών η γυναίκα που συνέταξε την περίφημη λίστα του Σίντλερ


Ο Κούγιας ζήτησε από τον Αιγύπτιο να αναπαραστήσει τον βιασμό του από τον Λιγνάδη!


Πρέπει να επιβληθεί στη Ρωσία ένα «κοκτέιλ κυρώσεων» τύπου «βόμβας μολότοφ», είπε ο Ζελένσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης