Ερντογάν: Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ισραήλ στο ενεργειακό
Έχουμε τέσσερα γεωτρύπανα αυτή τη στιγμή, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε τους κοινούς μας στόχους σε Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο, είπε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Ισαάκ Χέρτζογκ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει ότι η επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου Ισαάκ Χέρτζογκ στην Τουρκία θα αποτελέσει σημείο καμπής στις μακροχρόνιες τεταμένες σχέσεις μεταξύ των χωρών και ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα.
«Ως Τουρκία, νομίζω ότι αυτή είναι μια ευκαιρία να επανεκκινήσουμε τη συνεργασία μας στο ενεργειακό. Έχουμε τέσσερα γεωτρύπανα αυτή τη στιγμή, το τέταρτο είναι καθ' οδόν. Έχουμε επίσης δύο σεισμικά ερευνητικά πλοία. Στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο μπορούμε να υλοποιήσουμε τους κοινούς μας στόχους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.
Στις δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση με τον Χέρτζογκ, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού ηγέτη στην Τουρκία από το 2008, ο Ερντογάν είπε ότι του μετέφερε την προσέγγιση της Τουρκίας στο παλαιστινιακό ζήτημα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.
Το δολάριο και η στερλίνα παραμένουν στις πρώτες θέσεις, η Ιαπωνία όμως κερδίζει εντυπωσιακά έδαφος. Τα στοιχεία της Capital Exchange αποτυπώνουν έναν ταξιδιωτικό χάρτη που φαίνεται να γίνεται όλο και πιο πολυσυλλεκτικός.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.