Κίνα: Αυστηρότερα μέτρα στη Σανγκάη μετά τα 13.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού χθες

Κίνα: Αυστηρότερα μέτρα στη Σανγκάη μετά τα 13.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού χθες

Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε καθεστώς lockdown - Τη Δευτέρα υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ 25,67 εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της Σανγκάης

Shanghai
Η Σανγκάη, επίκεντρο του χειρότερου ξεσπάσματος covid-19 στην Κίνα εδώ και δύο χρόνια, επέκτεινε σήμερα τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, αφού στην πόλη καταγράφηκαν περισσότερα από 13.000 νέα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο.

Αν και στην αρχή οι αρχές της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας είχαν υιοθετήσει πιο ήπια μέτρα προκειμένου να μην προκαλέσουν προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα, την προηγούμενη εβδομάδα επέβαλαν lockdown καθώς δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσουν την επιδημία.

Πλέον περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται πλέον σε καθεστώς lockdown, καθώς τα περιοριστικά μέτρα στις δυτικές συνοικίες της Σανγκάης παρατάθηκαν μέχρι νεοτέρας, την ώρα που αυτό το ξέσπασμα της επιδημίας θέτει σε δοκιμασία την πολιτική «μηδενικής ανοχής» που ακολουθούν οι κινεζικές αρχές στην αντιμετώπιση της covid-19.

«Αυτή τη στιγμή η διαδικασία πρόληψης και ελέγχου της επιδημίας στη Σανγκάη βρίσκεται στο πιο κρίσιμο στάδιό της», δήλωσε σήμερα η Γου Τσιανγού, υπεύθυνη δημόσιας υγείας των τοπικών αρχών. «Πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στην πολιτική της δυναμικής αντιμετώπισης χωρίς δισταγμό, χωρίς να υποχωρούμε», υπογράμμισε.
Drone footage shows deserted Shanghai as city of 26 million people remains in lockdown
 

Κλείσιμο
Χθες 4 Απριλίου εντοπίστηκε στην πόλη αριθμός ρεκόρ νέων ασυμπτωματικών κρουσμάτων, 13.086, όπως ανέφεραν οι δημοτικές αρχές στον επίσημο λογαριασμό τους στο WeChat, σε σχέση με 8.581 την προηγουμένη.

Τη Δευτέρα υποβλήθηκαν σε διαγνωστικά τεστ 25,67 εκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της Σανγκάης.

Τουλάχιστον 38.000 υγειονομικοί έχουν σταλεί στην πόλη από άλλες περιοχές της Κίνας, με τα κρατικά μέσα να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη εθνικής εμβέλειας ιατρική επιχείρηση που έχει διεξαχθεί στη χώρα μετά το lockdown στην Ουχάν στις αρχές του 2020.
 Αργά χθες Δευτέρα οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι από σήμερα θα επιβληθούν περισσότεροι περιορισμοί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με την αναστολή της λειτουργίας και άλλων γραμμών του μετρό.

Χιλιάδες κάτοικοι της Σανγκάης έχουν σταλεί σε εγκαταστάσεις «κεντρικής καραντίνας» αφού βρέθηκαν θετικοί στην covid-19, είτε εμφανίζουν συμπτώματα είτε όχι.

Πολίτες εξακολουθούσαν να εκφράζουν την ανησυχία τους για τα δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί στην πόλη και να αναρτούν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σουν Τσουνλαν, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας αρμόδιος για την πρόληψη της covid-19, κάλεσε τους κομματικούς οργανισμούς να κάνουν «ό,τι είναι δυνατό» για να βοηθήσουν τους κατοίκους της Σανγκάης να λύσουν τα προβλήματά τους, όπως για παράδειγμα να έχουν πρόσβαση σε φάρμακα, νερό και τρόφιμα.



Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Συννεφιά, αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα - Πού θα βρέξει

Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέπουν στο εξής η Ρωσία να αποπληρώνει το χρέος της σε δολάρια

Η Έλλη Κοκκίνου μιλά για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης