Εισβολή στην Ουκρανία: Όλο και πιο πιθανή μια συνάντηση Πούτιν με Ζελένσκι για τον τερματισμό του πολέμου

Εισβολή στην Ουκρανία: Όλο και πιο πιθανή μια συνάντηση Πούτιν με Ζελένσκι για τον τερματισμό του πολέμου

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας, ο Ερντογάν επικοινώνησε με τους Πούτιν και Ζελένσκι, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να φιλοξενήσει απευθείας συνομιλίες - Δεν έχει οριστεί ημερομηνία, πιθανό το «ραντεβού» να οριστεί σε Άγκυρα ή Κωνσταντινούπολη

putin-zelenskyy-0

Οι πρόεδροι της Ουκρανίας και της Ρωσίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντιμίρ Πούτιν, «κατά πάσα πιθανότητα» θα συναντηθούν στην Τουρκία, δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις συνομιλίες, Νταβίντ Αραχαμία, μιλώντας σήμερα, Σάββατο, στην ουκρανική τηλεόραση.

Όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Αραχαμία δήλωσε πως ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «τηλεφώνησε χθες τόσο σε εμάς, όσο και στον Βλαντιμίρ Πούτιν και φάνηκε να επιβεβαιώνει από την πλευρά του ότι είναι έτοιμοι να οργανώσουν μια συνάντηση στο εγγύς μέλλον».

«Δεν είναι γνωστή ούτε η ημερομηνία ούτε ο τόπος, αλλά πιστεύουμε ότι ο τόπος, με μεγάλη πιθανότητα, θα είναι η Κωνσταντινούπολη ή η Άγκυρα» δήλωσε ο Αραχαμία.

Το ουκρανικό πρακτορείο μετέδωσε ότι το προσχέδιο μιας συμφωνίας για την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης και τον τερματιμσό του πολέμου είναι αρκετά προχωρημένο, ώστε να επιτρέπει την έναρξη διαπραγματεύσεων σε επίπεδο κορυφής.

Η Ρωσία δέχεται τις θέσεις της Ουκρανίας, με εξαίρεση τη θέση του Κιέβου για την Κριμαία, μεταδόθηκε επίσης από την ουκρανική πηγή, με υπενθύμιση ότι η θέση της Ουκρανίας από την αρχή ευνοούσε μια συνάντηση των δύο προέδρων.

Οι συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία δεν είναι εύκολες, όμως το σημαντικό είναι ότι συνεχίζονται, δήλωσε εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλέστηκε πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου RIA.

Ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία θα ήθελε να συνεχιστούν οι συνομιλίες στη γειτονική Λευκορωσία, αλλά το Κίεβο ήταν αντίθετο με αυτήν την ιδέα. Οι δύο πλευρές είχαν πολλούς γύρους συνομιλιών στη Λευκορωσία τον περασμένο μήνα, μέχρι που οι αντιπροσωπείες τους συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το RIA, ο Πεσκόφ έδωσε συνέντευξη την τηλεόραση της Λευκορωσίας.

Ο εκπρόσωπος φέρεται να είπε ότι ένας από τους στόχους της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία είναι να «σώσει» τις αυτοανακηρυχθείσεις «δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και να τις αποκαταστήσει στα σύνορα του 2014. Το Κρεμλίνο αναμένει επίσης να απαγορευτούν στην Ουκρανία οι «εθνικιστικές ιδέες» και ότι η ρωσική γλώσσα θα ανακτήσει τη θέση της στη χώρα.


Ειδήσεις σήμερα:

Διατεθειμένη να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους εμφανίζεται η Ρούλα Πισπσιρίγκου

Νέα αποκάλυψη: Ο Μάνος Δασκαλάκης πούλησε διαμέρισμα της σπιτονοικοκυράς αξίας 250.000 ευρώ - Η Ρούλα την επισκεπτόταν σαν ανιψιά της

Τέσσερις μνηστήρες για τις τέσσερις κορβέτες που σχεδιάζει να προμηθευτεί το Ναυτικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης