Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο 83% «σκαρφάλωσε» η δημοτικότητα του Πούτιν στη Ρωσία, λέει δημοσκόπηση στη Μόσχα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο 83% «σκαρφάλωσε» η δημοτικότητα του Πούτιν στη Ρωσία, λέει δημοσκόπηση στη Μόσχα

Τη δημοσκόπηση πραγματοποιήσε το ανεξάρτητο ρωσικό ινστιτούτο Levada - Είναι η πρώτη από το συγκεκριμένο ινστιτούτο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - Η δημοτικότητα του Πούτιν ανέβηκε κατά 12 μονάδες σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο

putin_thema_new_xr
Το 83% των Ρώσων εγκρίνουν τις ενέργειες του Βλαντίμιρ Πούτιν, η δημοτικότητα του οποίου εκτοξεύθηκε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ρωσικού ινστιτούτου Levada, στην πρώτη έρευνα που πραγματοποιεί από την έναρξη της επίθεσης κατά της Ουκρανίας.

Μόνο το 15% δηλώνουν ότι δεν εγκρίνουν την ενέργεια του Πούτιν και 2% δεν απαντούν.

Ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν κερδίζει 11 ποσοστιαίες μονάδες (71%, έναντι 60% τον Φεβρουάριο) και η ρωσική κυβέρνηση 15 ποσοστιαίες μονάδες (70%, έναντι 55% τον Φεβρουάριο).

Οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες έδιναν επίσης δημοτικότητα του Πούτιν κοντά στο 80%, αλλά είχαν πραγματοποιηθεί από προσκείμενα στο Κρεμλίνο ινστιτούτα.

Για να δικαιολογήσει την επίθεση κατά της Ουκρανίας στο εσωτερικό της Ρωσίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο για ενορχήστρωση γενοκτονίας του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ουκρανία, την οποία χαρακτήρισε εφαλτήριο του ΝΑΤΟ για να ξυπνήσει τα αντανακλαστικά της περικύκλωσης και του υπαρξιακού φόβου των Ρώσων.

Το μήνυμα αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς και σε καθημερινή βάση από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ οι επικριτικές φωνές είτε φιμώθηκαν είτε αναγκάσθηκαν να φύγουν στο εξωτερικό, υπό την απειλή βαριών ποινών για δηλώσεις που θεωρούνται αρνητικές για τις ενέργειες του ρωσικού στρατού.

Κλείσιμο
Για να διασφαλίσει την μονολιθικότητα της ενημέρωσης, το Κρεμλίνο έχει επίσης θέσει υπό απαγόρευσιν τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -Facebook, Twitter, Instagram, TikTok - που κατηγορούνται ότι ακολουθούν «ρωσοφοβική» γραμμή.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαρτυρία πως η Πισπιρίγκου είχε ζητήσει προστασία - Πιέζουν τον Δασκαλάκη να πάει στη ΓΑΔΑ

Ληστής εισέβαλε στη έπαυλη των Μπέκαμ στο Λονδίνο - «Έφυγε» με λεία χιλιάδων λιρών

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έως και 20 λεπτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης