Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ζητάει από τις ΗΠΑ πρόσθετη βοήθεια σε αντιαεροπορικούς και αντιαρματικούς πυραύλους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο ζητάει από τις ΗΠΑ πρόσθετη βοήθεια σε αντιαεροπορικούς και αντιαρματικούς πυραύλους

Η Ουκρανία  λέει ότι χρειάζεται καθημερινά από 500 αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger και αντιαρματικούς πυραύλους Javelin -  Aντιδράσεις από αξιωματούχους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που αναφέρουν ότι ήδη στη χώρα πηγαίνει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια

stingers-javelins
Η Ουκρανία ενημέρωσε την εκτενή λίστα επιθυμιών της για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες, ώστε να περιλαμβάνει εκατοντάδες περισσότερους αντιαεροπορικούς και αντιαρματικούς πυραύλους από ό,τι είχε ζητηθεί προηγουμένως.

Στο πρόσφατο αίτημα που υποβλήθηκε από το Κίεβο στην Ουάσινγκτον αναφέρεται η αυξανόμενη ανάγκη για αμερικανικής κατασκευής αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger και αντιαρματικούς πυραύλους Javelin — με την Ουκρανία να λέει ότι καθημερινά χρειάζεται επειγόντως 500 από το καθένα.

Και στις δύο περιπτώσεις, η Ουκρανία ζητά εκατοντάδες περισσότερους πυραύλους από αυτούς που περιλαμβάνονταν σε παρόμοια λίστα που παρασχέθηκε πρόσφατα στους αμερικανούς, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Ο νέος κατάλογος έρχεται καθώς οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι αντιμετωπίζουν πιθανές ελλείψεις όπλων εξαιτίας των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων, προκαλώντας αντιδράσεις από αξιωματούχους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που αναφέρουν ότι ήδη στη χώρα πηγαίνει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια.

Κλείσιμο
Μέχρι τις 7 Μαρτίου, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και άλλα μέλη του ΝΑΤΟ είχαν στείλει περίπου 17.000 αντιαρματικούς πυραύλους και 2.000 αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Έκτοτε, οι χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, διατήρησαν τη ροή των όπλων και του εξοπλισμού, παρόλο που η Ρωσία απείλησε να στοχεύσει τις αποστολές.

Το τελευταίο πακέτο βοήθειας των 350 εκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου έφτασε στην Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος, ενώ τα επόμενα δύο πακέτα συνολικού ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ταξιδεύουν ήδη για την Ουκρανία.


Ειδήσεις σήμερα:

Μπάιντεν μετά τη Σύνοδο G7: Αποφασισμένοι να στηρίξουμε τους Ουκρανούς στην προάσπιση της εδαφικής τους κυριαρχίας

Με Rafale, Spitfire, θωρακισμένα M1117 και Μονάδες των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων η στρατιωτική παρέλαση της 25ς Μαρτίου

Οι ΗΠΑ «απαντούν» στις πυρηνικές απειλές του Πούτιν με την... «Ομάδα Τίγρης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης