Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Μαριούπολη οι κάτοικοι στραγγίζουν από νερό τα καλοριφέρ για να ξεδιψάσουν!

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη Μαριούπολη οι κάτοικοι στραγγίζουν από νερό τα καλοριφέρ για να ξεδιψάσουν!

Αναφορές για κατοίκους της Μαριούπολης που σκοτώνουν αδέσποτα σκυλιά για να ξεγελάσουν την πείνα τους - Εικόνες από δρόμους γεμάτους άταφους νεκρούς και εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα

ukraina-arthro
Πλάνα στα οποία απεικονίζονται εκατοντάδες Ουκρανοί πολίτες να προσπαθούν να διαφύγουν από τη Μαριούπολη κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Οι πολίτες που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς κινούνται μέσα από δρόμους που είναι γεμάτοι από νεκρούς και συντρίμμια.

Σε βίντεο που τράβηξε πολίτης οι εικόνες παραπέμπουν στην «Αποκάλυψη». Άψυχα σώματα κείτονται στους δρόμους, ενώ εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα βρίσκονται κατά μήκος της λεωφόρου Budivelnykiv στα δυτικά της πόλης.


Οι εικόνες αυτές έρχονται τη στιγμή που οι αρχές της πολιορκημένης Μαριούπολης ανακοίνωσαν νωρίτερα την Πέμπτη ότι περί τους 15.000 πολίτες έχουν αρπαγεί και παρανόμως εκτοπιστεί στην Ρωσία μετά την κατάληψη τμημάτων της πόλης από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν την Κυριακή ότι χιλιάδες κάτοικοι της Μαριούπολης έχουν αρπαγεί και μεταφερθεί εκτός της Ουκρανίας δια της βίας, χωρίς να δώσουν ακριβέστερο αριθμό. Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι λεωφορεία που μετέφεραν πολλές εκατοντάδες ανθρώπους που η Μόσχα αποκάλεσε πρόσφυγες από την Μαριούπολη διέσχισαν τα σύνορα προς την Ρωσία τις τελευταίες ημέρες.

mariupoli
Κλείσιμο


«Κάτοικοι της Αριστερής Οχθης έχουν αρχίσει να εκτοπίζονται μαζικά στην Ρωσία. Συνολικά, περί τους 15.000 κάτοικοι της Μαριούπολης έπεσαν θύματα παράνομου εκτοπισμού», ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο της πολιορκημένης πόλης. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τρίτη απευθυνόμενος στο ιταλικό Κοινοβούλιο ότι «τίποτε δεν έχει μείνει» στην Μαριούπολη έπειτα από εβδομάδες ρωσικών βομβαρδισμών.

Οι κάτοικοι που έχουν παγιδευθεί στην πόλη παραμένουν στα υπόγεια χωρίς τροφή, νερό και θέρμανση Ομάδα του Reuters που έφθασε την Κυριακή στο υπό ρωσικό έλεγχο τμήμα της πόλης περιέγραψαν μία ρημαγμένη πόλη με καμένα κτίρια κατοικιών και πτώματα σκεπασμένα με κουβέρτες να κείτονται στους δρόμους.
Παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση

Την ίδια ώρα τα παιδιά, τα αθώα θύματα του πολέμου, πεθαίνουν από αφυδάτωση ενώ όσοι έχουν καταφέρει να γλιτώσουν από τις βόμβες του Πούτιν, αναγκάζονται να πιούν νερό από καλοριφέρ και τρώνε σκυλιά για να κρατηθούν στη ζωή.
068_AA_23032022_661546
Ο πρώην δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου «ITN» Μπιλ Νίλι έγραψε στο Twitter ότι οι μαρτυρίες κατοίκων είναι τρομακτικές. «Άνθρωποι διψασμένοι αναγκάζονται να «στραγγίξουν» το νερό από τα καλοριφέρ» ενώ υπάρχουν και αυτοί που σκοτώνουν αδέσποτα σκυλιά να κορέσουν την πείνα τους».

WARNING: GRAPHIC CONTENT -  Ukraine says Mariupol is in ruins, thousands trapped


Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σκιαγραφεί με μελανά χρώματα την κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας. Περίπου εκατό χιλιάδες πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη με τις μάχες να έχουν μεταφερθεί τώρα στο κέντρο της πόλης.
068_AA_22032022_661207
«Η κατάσταση στην ουκρανική πόλη είναι μία παγωμένη κόλαση γεμάτη πτώματα και κατεστραμμένα κτίρια», όπως την περιγράφει η οργάνωση «Human Rights Watch». Η απελπισία είναι το κυρίαρχο συναίσθημα των κατοίκων που ψάχνουν απεγνωσμένα τροφή : κυρίως για τα παιδιά τους.

«Πολλοί είναι αυτοί που βγαίνουν στο δρόμο για να σκοτώσουν αδέσποτα σκυλιά εξασφαλίζοντας την τροφή τους, υποστηρίζει κάτοικος της Μαριούπολης, υπό καθεστώς ανωνυμίας στους Financial Times. Ο Ντμίτρο, ένας επιχειρηματίας που αρνήθηκε να αποκαλύψει το επίθετό του, δήλωσε: «Ακούς αυτά που συμβαίνουν, αλλά είναι αδύνατο να τα αποδεχτείς, να πιστέψεις ότι ισχύουν. Είναι η κόλαση επί της γης.»
000_326P4FJ
Με κεριά σχηματίζουν την λέξη «παιδιά» για να προστατέψουν τους αμάχους
Από την πλευρά της η Βικτόρια, κι αυτή κάτοικος Μαριούπολης, υποστήριξε πώς «τρία παιδιά που γνώριζε, πέθαναν από αφυδάτωση». «Ζούμε στον 21ο αιώνα και τα παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση στην πόλη μου, λιμοκτονούν. «Η πόλη μου έχει καταστραφεί εντελώς. Εγώ, η οικογένειά μου, όλοι οι φίλοι μας, δεν έχουμε πλέον σπίτι να μείνουμε.

«Όλα τα κτίρια έχουν καταστραφεί και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται. Η πόλη φλέγεται συνέχεια, με εξαίρεση λίγες ώρες το βράδυ. «Οι άνθρωποι μένουν στα υπόγεια αλλά δεν σημαίνει ότι είναι προστατευμένοι. Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τόσο δυνατά που καταστρέφουνακόμα και τα υπόγεια.
«Δεν έχουμε νερό, μαζέψαμε χιόνι πριν από αρκετές ημέρες για να ξεδιψάσουμε», λέει η Ουκρανή μητέρα.

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες που διαθέτει η ουκρανική κυβέρνηση για τους εισβολείς δείχνουν ότι, τα ρωσικά στρατεύματα θα ξεμείνουν από τρόφιμα, καύσιμα και πυρομαχικά σε τρεις ημέρες κι ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει σε εβδομάδες.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι τα στρατεύματα του Βλαντιμίρ Πούτιν αντιμετωπίζουν αυξανόμενα προβλήματα ανεφοδιασμού και σκληρή αντίσταση από τις ουκρανικές δυνάμεις. Σε σχετική του ανακοίνωση, το ουκρανικό υπουργείο επισημαίνει πως «σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής που επιχειρούν στο έδαφος της Ουκρανίας έχουν προμήθειες πυρομαχικών και τροφίμων για τρεις ημέρες. Η κατάσταση είναι παρόμοια και τα καύσιμα».



Ειδήσεις σήμερα:

Ανοιξιάτικος ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, πότε θα δούμε 23άρια

Μπάιντεν: Επιπλέον κυρώσεις σε 400 Ρώσους βουλευτές και αμυντικές εταιρείες

Στη φυλακή ο 31χρονος βιαστής της Νέας Φιλαδέλφειας που ομολόγησε την φρικτή πράξη του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης