Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιοτ Ρώσου ολιγάρχη έχει «κολλήσει» στη Νορβηγία - Το πλήρωμα ψαρεύει για να φάει

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιοτ Ρώσου ολιγάρχη έχει «κολλήσει» στη Νορβηγία - Το πλήρωμα ψαρεύει για να φάει

«Δεν καταλάβαμε γιατί έγινε τόση φασαρία για εμάς. Και αφού κανείς δεν είναι πρόθυμος να ανεφοδιάσει το σκάφος, το πλήρωμα πιάνει και ψήνει φρέσκο μπακαλιάρο», ανέφερε στη Wall Street Journal ο καπετάνιος του σκάφους - Το γιοτ ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Βλαντιμίρ Στρζαλκόφσκι

000_326M7CN
Στο λιμάνι του Narvik βρίσκεται «κολλημένο», σχεδόν ένα μήνα το υπερπολυτελές γιοτ Ragnar η αξία του οποίου ανέρχεται σε 85 εκατ. δολάρια, έχει μήκος 70 μέτρα και  16 μέλη πλήρωμα και ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Βλαντιμίρ Στρζαλκόφσκι.

Το γιοτ λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την Ε.Ε στη Μόσχα δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του. Έτσι λοιπόν όταν τελείωσαν οι προμήθειες μιας και οι τοπικές αρχές αρνούνταν τον ανεφοδιασμό το πλήρωμα ξεκίνησε να ψαρεύει μπακαλιάρους με σκοπό να επιβιώσει. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και οι προμηθευτές καυσίμων με αποτέλεσμα το σκάφος να μην μπορεί να κινηθεί.

«Δεν καταλάβαμε γιατί έγινε τόση φασαρία για εμάς. Και αφού κανείς δεν είναι πρόθυμος να ανεφοδιάσει το σκάφος, το πλήρωμα πιάνει και ψήνει φρέσκο μπακαλιάρο», ανέφερε στη Wall Street Journal ο καπετάνιος του σκάφους. Ακόμη πρόσθεσε πως στις 2 Μαρτίου οι τοπικές αρχές ανέβηκαν στο γιοτ και έλεγξαν τα έγγραφά του.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Στρζαλκόφσκι δεν βρίσκεται στη λίστα με τους ολιγάρχες που τους έχουν επιβληθεί κυρώσεις.  Από την πλευρά τους οι Νορβηγοί προμηθευτές που μίλησαν στη δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας (NRK) είπαν ότι γνωρίζουν πως ο Βλαντιμίρ Στρζαλκόφσκι δεν έχει κάποια κύρωση αλλα οι ίδιοι δεν μπορούν να πουλήσουν προϊόντα τους σε οντότητες που σχετίζονται με τη Ρωσία.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε φίλους του Πούτιν, τράπεζες και... γιοτ


Η χειραψία Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ


Ο Τσιτσιπάς αποθέωσε την Σάκκαρη: «Είμαι περήφανος για την Μαρία, μπορεί να φτάσει ψηλότερα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης