Η Ρωσία απελαύνει Αμερικανούς διπλωμάτες σε αντίποινα για την απόφαση των ΗΠΑ

Η Ρωσία απελαύνει Αμερικανούς διπλωμάτες σε αντίποινα για την απόφαση των ΗΠΑ

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι οι τελευταίες απελάσεις Αμερικανών διπλωματών ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο μετά την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον ότι απελαύνει 12 Ρώσους διπλωμάτες της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ

Hzgo18VeBOOTvp76U8u3
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι οι τελευταίες απελάσεις αμερικανών διπλωματών ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι απελαύνει 12 ρώσους διπλωμάτες της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα έλαβε κατάλογο με αμερικανούς διπλωμάτες που θεωρούνται «personae non gratae» σε μία κίνηση που σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποτελεί απάντηση στην αντίστοιχη αμερικανική στα Ηνωμένα Εθνη.

Το Κρεμλίνο ασχολήθηκε ειδικά με τις σερβικές ανησυχίες για την πληρωμή της προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Οι σερβικές ανησυχίες αποτελούν προτεραιότητα για την Ρωσία, δήλωσε ο Πεσκόφ, αφού ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πρόεδρος της Σερβίας, στενής συμμάχου της Μόσχας, δήλωσε ότι η Βουλγαρία είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να προμηθεύει την χώρα του με ρωσικό φυσικό αέριο.

Σχετικά με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο τελών υπό το κράτος των δυτικών κυρώσεων ρώσος ολιγάρχης διαδραμάτισε αρχικά ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά η διαδικασία βρίσκεται τώρα στα χέρια των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών.

«Οντως συμμετείχε στο αρχικό στάδιο», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους. «Τώρα οι διαπραγματεύσεις γίνονται ανάμεσα στις δύο ομάδες, στους Ουκρανούς και στους Ρώσους».

Ειδήσεις σήμερα:

Άρχισαν τα πλαφόν και στα φυσικά καταστήματα των σούπερ μάρκετ

Στην τελική ευθεία για πλήρη άρση των μέτρων - Τα επόμενα βήματα

Κόλαση επί γης η Μαριούπολη - Παιδιά πεθαίνουν από αφυδάτωση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης